MEN'S GUIDE

Επικοινωνιακά λάθη στη δουλειά

Επικοινωνιακά λάθη στη δουλειά

Ουδείς αλάθητος αλλά οι εξελίξεις τρέχουν και εσείς πιθανότατα να μην προλαβαίνετε να τις παρακολουθήσετε. Κλασικό παράδειγμα η αργκό του γραφείου.

Πιθανότατα την πρώτη φορά που σε κάποιο mail σας είδατε το ακρωνύμιο ASAP να μην είχατε ιδέα τι σημαίνει. Εντάξει τελικά μάθατε (as soon as possible) αλλά το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται συνεχώς εξελίσσεται. Είναι βασικό να παρακολουθείτε αυτήν την εξέλιξη ειδάλλως μετά από μερικούς μήνες θα ψάχνετε λεξικό για να διαβάσετε ένα mail.

Το COB (close of business), EOD (end of day), και EOB (end of business) ναι μεν μπορεί να φαίνονται σαφή αλλά δεν χρησιμοποιούνται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο σε κάθε εταιρεία. Οπότε καλό θα ήταν να ρωτήσετε τους συναδέλφους σας τι ακριβώς εννοούν.

Σϋμφωνα με το Radicati’s Email Statistics Report, ο μέσος επαγγελματίας λαμβάνει κατά μέσο όρο 80 emails την ημέρα. Συνεπώς, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέτε πως το λέτε και τι τίτλο βάζετε αν θέλετε να ανοιχθεί το mail που στείλατε και να μην πάει αδιάβαστο.

Σε ότι αφορά τα sms καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε. Εκτός κι αν σε αυτή τη δουλειά που βρίσκεστε τώρα αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας. Αυτό θα το μάθετε μόνο αν ρωτήσετε.

Τέλος, μην κάνετε ορθογραφικά λάθη. Κανείς δε θα δείξει κατανόηση.

Σχετικές ειδήσεις