ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ναπολέων: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του Χοακίν Φίνιξ

O Χοακίν Φίνιξ είναι ο Ναπολέων
O Χοακίν Φίνιξ είναι ο Ναπολέων
ΑΠΕ

Ο Χοακίν Φίνιξ γίνεται Ναπολέων για τη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ. Ημερομηνία πρεμιέρας και φωτογραφία από την ταινία. 

Όσο ο Χοακίν Φίνιξ... χορεύει στα διάσημα σκαλιά του Μπρονξ παρέα με τη Lady Gaga, για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δεύτερης ταινίας Joker, το Apple TV+ ετοιμάζεται για την πρεμιέρα μιας άλλης και πολυαναμενόμενης ταινίας με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Ο λόγος για το Napoleon (πρώην Kitbag) του Ρίντλεϊ Σκοτ, το οποίο, όπως μάθαμε, θα κυκλοφορήσει στα σινεμά τον Νοέμβριο, ώστε να προλάβει και τη νέα σεζόν των βραβείων, προτού γίνει διαθέσιμο για στριμάρισμα μέσω της πλατφόρμας της Apple.

Εκτός από την ημερομηνία κυκλοφορίας, η Apple έδωσε στη δημοσιότητα και την πρώτη φωτογραφία του Φίνιξ ως Ναπολέων Βοναπάρτης. Στο στιγμιότυπο βλέπουμε τον Γάλλο στρατηλάτη έφιππο να ρίχνεται στη μάχη μαζί με τους στρατιώτες του.

Το επερχόμενο ιστορικό έπος εστιάζει στην άνοδο του Ναπολέοντα στον θρόνο και στην θυελλώδη σχέση του με την Ιωσηφίνα την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι.

Το Napoleon είναι η δεύτερη συνεργασία του Χοακίν Φίνιξ με τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά στον Μονομάχο που χάρισε στον ηθοποιό την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το σενάριο της ταινίας ξαναγράφτηκε από την αρχή για χάρη του Χοακίν.

«Ο Χοακίν είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό τον κάνει να τσεκάρει τα πάντα. Αν κάτι τον ενοχλεί, θα σου το πει» είπε ο βρετανός σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «έκανε τον [Ναπολέοντα] ξεχωριστό ρωτώντας συνέχεια».

«Με τον Χοακίν, μπορούμε να ξαναγράψουμε την ταινία από την αρχή γιατί νιώθει άβολα. Και αυτό συνέβη με το "Ναπολέων"», συνέχισε ο σκηνοθέτης. «Διαλύσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα». Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Σκάρπα.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Τζόκερ: Lady Gaga και Χοακίν Φίνιξ έκαναν γυρίσματα στα διάσημα σκαλιά της Νέας Υόρκης

Χοακίν Φίνιξ: Αγνώριστος στο τρέιλερ της νέας του ταινίας

Ναπολέων: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ διέλυσε την ταινία εξαιτίας του Χοακίν Φίνιξ

Πρώτη ματιά στο σίκουελ του «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ