ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ναπολέων: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ διέλυσε την ταινία εξαιτίας του Χοακίν Φίνιξ

O Χοακίν Φίνιξ στην πρώτη φωτογραφία ως Ναπολέων
O Χοακίν Φίνιξ στην πρώτη φωτογραφία ως Ναπολέων
ΑΠΕ

Ο Χοακίν Φίνιξ, με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις του, έκανε τον Ρίντλεϊ Σκοτ να ξαναγράψει το σενάριο της ταινίας «Ναπολέων» από την αρχή. 

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ αποκάλυψε στο περιοδικό Empire ότι η επιλογή του Χοακίν Φίνιξ ως Ναπολέων Βοναπάρτη, για το επερχόμενο ιστορικό έπος του «Ναπολέων» είχε ως αποτέλεσμα να ξαναγραφτεί από την αρχή το σενάριο, ώστε να αισθανθεί πιο σίγουρος ο ηθοποιός.

Σημειώντεται ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, πρωταγωνιστεί στο «Ναπολέων» δίπλα στη «Ζοζεφίνα» Βανέσα Κίρμπι και τον Ταχάρ Ραχίμ. Ο Φοίνιξ, επανενώνεται με τον Σκοτ μετά την ταινία του 2000 «Μονομάχος».

«Ο Χοακίν είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό τον κάνει να τσεκάρει τα πάντα. Αν κάτι τον ενοχλεί, θα σου το πει» είπε ο βρετανός σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «έκανε τον [Ναπολέων] ξεχωριστό ρωτώντας συνέχεια».

«Με τον Χοακίν, μπορούμε να ξαναγράψουμε την ταινία από την αρχή γιατί νιώθει άβολα. Και αυτό συνέβη με τον "Ναπολέων"», συνέχισε ο σκηνοθέτης. «Διαλύσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα».


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ταινία εστιάζει στην άνοδο του Ναπολέοντα στον θρόνο και την θυελλώδη σχέση του με την Ιωσηφίνα.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Apple TV+ εντός του 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης


Πρώτη ματιά στο σίκουελ του «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ

Οι πρώτες εικόνες του Χοακίν Φίνιξ ως «Ναπολέων»

H Lady Gaga μόλις επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο σίκουελ του Joker!