ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί οι νεότεροι ηθοποιοί δεν έχουν καμία τύχη με τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ντάνιελ Κρεγκ
Ο Ντάνιελ Κρεγκ κρέμασε το σμόκιν του Τζέιμς Μποντ μετά την ταινία No Time to Die (2021)
Photo by Mike Marsland/Getty Images

Λίγο πριν οι παραγωγοί του Τζέιμς Μποντ ξεκινήσουν να ψάχνουν τον επόμενο 007, μας αποκαλύπτουν μια πολύ βασική προϋπόθεση για τους επίδοξους... «μνηστήρες». 

Μπορεί ο επόμενος Τζέιμς Μποντ να αναζητείται ακόμα, όμως μόλις μάθαμε ένα -τουλάχιστον- βασικό κριτήριο που πρέπει να πληρούν οι επίδοξοι... «μνηστήρες» του ρόλου. Και αυτό είναι η πιο ώριμη ηλικία.

Η Ντέμπι ΜακΓουίλιαμς, casting director του franchise αποκάλυψε τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο διάδοχος του Ντάνιελ Κρεγκ για να φορέσει το κοστούμι του θρυλικού Βρετανού Πράκτορα.

Σύμφωνα με την ΜακΓουίλιαμς, οι νεότεροι σταρ δεν έχουν τη «νοητική ικανότητα» να μεταμορφωθούν σε 007. Όσο για τους Χένρι Κάβιλ και Σαμ Χιούαν, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Μάρτιν Κάμπελ, είχαν εξεταστεί πριν το κάστινγκ του Ντάνιελ Κρεγκ στο «Casino Royale» το 2006.

«Όταν ξεκινήσαμε, ήταν μια ελαφρώς διαφορετική αίσθηση», είπε η ΜακΓουίλιαμς, που εργάζεται στο franchise από το 1981. «Είδαμε πολλούς νεότερους ηθοποιούς και απλά δεν νομίζω ότι είχαν τη βαρύτητα. Δεν είχαν την εμπειρία, δεν είχαν τη νοητική ικανότητα να το αναλάβουν, γιατί δεν είναι μόνο ο ρόλος που αναλαμβάνουν, είναι μια τεράστια ευθύνη».

Η ΜακΓουίλιαμς πρόσθεσε: «Επομένως, παρατήσαμε αυτήν την ιδέα, επιστρέψαμε στο σχέδιο και ξεκινήσαμε ξανά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο παραγωγός Μάικλ Τζ. Γουίλσον ο οποίος τον Οκτώβριο του 2022 επιβεβαίωσε ότι ο επόμενος Μποντ θα είναι «βετεράνος» στο κόσμο των κατασκόπων.

«Προσπαθήσαμε να δούμε νεότερους ανθρώπους στο παρελθόν», είπε ο Γουίλσον και συνέχισε, «Αλλά προσπαθώντας να το οπτικοποιήσεις δεν λειτουργεί. Θυμηθείτε, ο Μποντ είναι ήδη βετεράνος. Έχει κάποια εμπειρία. Ας πούμε, είναι ένα άτομο που έχει περάσει πολέμους. Πιθανότατα ήταν στο SAS ή κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να βρεις ένα γυμνασιόπαιδιο και να το βάλεις να παίξει. Για αυτό λειτουργεί για τους 30 και βάλε».

Μιλώντας για τους ηθοποιούς που έχουν ενσαρκώσει τον Μποντ στην ιστορία του franchise, εξήγησε: «Ο Τίμοθι Ντάλτον ήταν γνωστός, αλλά ήταν γνωστός ως Σαιξπηρικός ηθοποιός στην πραγματικότητα. Ο Πιρς [Μπρόσναν] ήταν γνωστός, βασικά από την τηλεόραση. Ο Ρότζερ Μουρ επίσης ήταν γνωστός από την τηλεόραση. Ο Σον Κόνερι δεν ήταν [γνωστός] - κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ γι 'αυτόν».

«Ένα συγκεκριμένο κοινό είχε ακούσει για τον Ντάνιελ Κρεγκ, αλλά περισσότερο οι φαν του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Δεν είχε κάνει καμία τεράστια εμπορική ταινία, το «Layer Cake» – [ταινία του 2004] υποθέτω ότι ήταν το πιο δημοφιλές από τα πράγματα που είχε κάνει πριν από τον Μποντ, αλλά δεν ήταν εξαιρετικά γνωστός ηθοποιός».

Θυμίζουμε ότι ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν στα 30 του όταν ανέλαβε το ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Μάλιστα, το γεγονός ότι ήταν ανερχόμενο ταλέντο, μέτρησε υπέρ του ηθοποιού στο casting.

Τα ονόματα των Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Τομ Χάρντι είναι εκείνα που ακούγονται περισσότερα για το ρόλο του επόμενου Τζέιμς Μποντ και διάδοχο του Κρεγκ, χωρίς να επιβεβαιώνουν όμως κάτι οι παραγωγοί του franchise. Άλλωστε, η επόμενη ταινία του 007 βρίσκεται -τουλάχιστον- δύο χρόνια μακριά…

Διαβάστε επίσης

Λίαμ Νίσον: Το τελεσίγραφο της γυναίκας του πίσω από το «όχι» στον Τζέιμς Μποντ

Ο Ίντρις Έλμπα «έριξε πόρτα» στον Τζέιμς Μποντ

Τα δύο φαβορί για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ