ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 14 χρόνια λειτουργίας του

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 14 χρόνια λειτουργίας του
ΙΝ ΤΙΜΕ

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 9 το πρωί έως τις 12 μεσάνυχτα με κανονικό εισιτήριο.

Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει 14 χρόνια λειτουργίας στις 20 Ιουνίου 2023. Η επετειακή αυτή ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο που για πρώτη φορά μετά τα 14 χρόνια λειτουργίας του μουσείου δεν θα δηλώσει το «παρών».

Λόγος γίνεται για τον Καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης από το 2000 έως το 2019 και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης από το 2009 έως το 2022.

Ημέρα μνήμης στον Δημήτρη Παντερμανλή

Ο Δημήτρης Παντερμαλής υπήρξε, επιπλέον, ένας άνθρωπος που ανέδειξε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και την ευρύτερη περιοχή, για την οποία είχε βαθιά αγάπη. Τούτο φαίνεται και από το γεγονός ότι υποστήριζε με κάθε τρόπο τις πολιτιστικές δράσεις του τόπου και το έργο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Οι εκδηλώσεις

Για τα 14α γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, έχει προσκληθεί η Ορχήστρα Νέων Δίου, δεδομένου ότι εκείνη τη μέρα τιμάται και η μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του μουσείου.

Η ορχήστρα θα προσφέρει στους επισκέπτες του δωρεάν ένα μουσικό αφιέρωμα στην μελοποιημένη ελληνική ποίηση, στον προαύλιο χώρο του στις 9 μ.μ.

Να σημειωθεί ότι η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Συμμετέχουν ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Μπάμπης Βελισσάριος.

Την βραδιά παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Μάλιστα, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 9 το πρωί έως τις 12 μεσάνυχτα με κανονικό εισιτήριο. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου με θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη.

Σχετικές ειδήσεις