ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ το ζει στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας

Χοακίν Φίνιξ Napoleon
Μαζί με το τρέιλερ κυκλοφόρησε και η αφίσα της ταινίας
Αρχείο Newsbomb.gr

Η ταινία «Napoleon» σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ θα κυκλοφορήσει στα σινεμά τον Νοέμβριο.

Οι Sony και Apple έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της πολυσυζητημένης ταινίας «Napoleon», με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Ρίντλεϊ Σκοτ στη σκηνοθεσία.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, το «Napoleon» είναι μια πρωτότυπη και προσωπική ματιά στην καταγωγή του Ναπολέοντα και στη γρήγορη, αδίστακτη ανάβασή του ως αυτοκράτορας, ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και συχνά ασταθούς σχέσης του με τη σύζυγό του Ιωσηφίνα, της μοναδικής αληθινής του αγάπης. Η ταινία αποτυπώνει τις περίφημες μάχες του Ναπολέοντα, την αδυσώπητη φιλοδοξία και το εκπληκτικό στρατηγικό μυαλό του.

Στο ρόλο της αγαπημένης του, η Βανέσα Κίρμπι, ενώ το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Ταχάρ Ραχίμ, Μάθιου Νίνταμ, Λουντιβίν Σανιέ, Μπεν Μάιλς και Φιλ Κόρνγουελ.

Το Napoleon είναι η δεύτερη συνεργασία του Χοακίν Φίνιξ με τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά στον Μονομάχο που χάρισε στον ηθοποιό την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το σενάριο της ταινίας ξαναγράφτηκε από την αρχή για χάρη του Χοακίν.

«Ο Χοακίν είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό τον κάνει να τσεκάρει τα πάντα. Αν κάτι τον ενοχλεί, θα σου το πει» είπε ο βρετανός σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «έκανε τον [Ναπολέοντα] ξεχωριστό ρωτώντας συνέχεια».

«Με τον Χοακίν, μπορούμε να ξαναγράψουμε την ταινία από την αρχή γιατί νιώθει άβολα. Και αυτό συνέβη με το "Ναπολέων"», συνέχισε ο σκηνοθέτης. «Διαλύσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα». Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Σκάρπα.

H αφίσα της ταινίας
H αφίσα της ταινίας

Όπως έχει γίνει γνωστό, το «Napoleon» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί από την streaming υπηρεσία του Apple TV+.

Διαβάστε επίσης

Ναπολέων: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του Χοακίν Φίνιξ

Ναπολέων: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ διέλυσε την ταινία εξαιτίας του Χοακίν Φίνιξ

Οι πρώτες εικόνες του Χοακίν Φίνιξ ως «Ναπολέων»