ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Μάρσια ντε Ρους, πρωταγωνίστρια του «True Blood»

H Μάρσια ντε Ρους σε σκηνή της σειράς True Blood
H Μάρσια ντε Ρους σε σκηνή της σειράς True Blood
YouTube

H Mάρσια ντε Ρους πέθανε σε ηλικία 70 ετών και ήταν περισσότερο γνωστή για το ρόλο της στη σειρά True Blood του HBO

Η Μάρσια ντε Ρους, η ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της στο True Blood του HBO, πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

H ντε Ρους πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου στην Altadena της Καλιφόρνια, μετά από «μακροχρόνια ασθένεια», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ηθοποιού στο EW.

Toν περασμένο Απρίλιο, μια μια ανάρτησή της στο Facebook, ανακοίνωσε ότι μια πτώση της προκάλεσε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα οδηγούσε στο θάνατό της...

«Η τελευταία μου ανάρτηση: Ποιος το ήξερε ότι μια πτώση στο γραφείο του γιατρού μου θα οδηγούσε στον θάνατό μου; Προκάλεσε τη διαφραγματοκήλη μου να μετακινηθεί σε ένα σημείο όπου είναι πλέον επικίνδυνο. Δεν μπορώ να φάω, δεν μπορώ να αναπνεύσω, μια απόλυτη δυστυχία. Η ανακουφιστική φροντίδα φτάνει σύντομα, περιμένω να μετατραπεί σε νοσηλεία και μετά να πεθάνω. Σας ευχαριστώ όλους που είστε υπέροχοι φίλοι. Την αγάπη μου».

Γεννημένη στο Doniphan του Μιζούρι η ντε Ρους φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της πόλης και το 1980 μετακόμισε στο Λος Άντζελες με τη μητέρα της. Η ηθοποιός δίδαξε σε δημόσιο σχολείο της Pasadena ενώ ακολουθούσε καριέρα ηθοποιού. Μια τυχαία συνάντηση με τον ηθοποιό του Παλιού Χόλιγουντ, Μπίλι Μπάρτι, οδήγησε στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο στο Under the Rainbow του 1981 δίπλα στους Τσέβι Τσέις, Κάρι Φίσερ και Μπάρτι.

Η ηθοποιός συνέχισε να εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές σειρές τις επόμενες δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των επεισοδίων των St. Elsewhere και The Fall Guy. Η επόμενη κινηματογραφική της εμφάνιση ήταν στη δραματική ταινία Tiptoes του 2003, με πρωταγωνιστές τους Μάθιου ΜακΚόναχι και Κέιτ Μπέκινσεϊλ.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ντε Ρους ήρθε τελικά στο True Blood, στο οποίο υποδύθηκε την Dr Ludwig, μια γιατρό που ειδικεύεται στη φροντίδα των υπερφυσικών πλασμάτων. Εμφανίστηκε σε επεισόδια στη δεύτερη, τέταρτη και έβδομη σεζόν της γνωστής σειράς. Στον τελευταίο της ρόλο στον κινηματογράφο επανενώθηκε με την Μπέκινσεϊλ στο The Disappointments Room του 2016.


«Η Μάρσια δεν ήταν μια τυπική ηθοποιό», αναφέρει η δήλωση που κοινοποιήθηκε από τους εκπροσώπους της ηθοποιού. «Ήταν δυναμική με ξεκάθαρο, έντονο πνεύμα. Μια εξαιρετική γυναίκα. Η Μάρσια λάτρευε και φρόντιζε τους τετράποδους φίλους της. Λάτρευε τις γάτες, ειδικά τις αδέσποτες. Υπέρμαχος των συναδέλφων της ηθοποιών με ειδικές ανάγκες, πάντα πιέζοντας για περισσότερες ευκαιρίες για την κοινότητα των ηλικιωμένων με ειδικές ανάγκες. Η Μάρσια ήταν στενή φίλη με τη Zelda Rubinstein και θεωρούσε τη Zelda μέντορά της».

Διαβάστε επίσης

Τζακ Σόνι: Πέθανε «ο άλλος κιθαρίστας» των Dire Straits

Πένθος στον κόσμο της ελληνικής ποίησης: Πέθανε ο Κωστής Γκιμοσούλης

Mark Margolis: Πέθανε ο Έκτορ Σαλαμάνκα των «Breaking Bad» και «Better Call Saul» (vid)