ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άμπερ Χερντ κατά Τζέισον Μομόα: «Έρχεται στο σετ μεθυσμένος και ντυμένος σαν τον Τζόνι Ντεπ»

Άμπερ Χερντ - Τζέισον Μομόα
H Άμπερ Χερντ ισχυρίζεται ότι ο Τζέισον Μομόα ήθελε να της σπάσει τα νεύρα και να την απολύσουν από το Aquaman 2
AP/φωτογραφία Αρχείου

Η Άμπερ Χερντ φέρεται να τα είχε βάλει με όλους - Οι κατηγορίες προς τον Τζέισον Μομόα στο Aquaman 2 και οι απειλές του Έλον Μασκ για να μην την απολύσουν από την ταινία.

Η Άμπερ Χερντ κατηγορεί τον συμπρωταγωνιστή της Τζέισον Μομόα, ότι εμφανιζόταν μεθυσμένος στο σετ του Aquaman 2, ότι ντυνόταν όπως ο Τζόνι Ντεπ και πως έκανε ό,τι μπορούσε για να απολυθεί η ηθοποιός από την επερχόμενη ταινία Aquaman.

Οι ισχυρισμοί καταγράφονται στις σημειώσεις του θεραπευτή της Χερντ, Dr. Dawn Heughes, κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών της συνεδριών το 2021 οι οποίες είχαν ζητηθεί από τους δικηγόρους του Τζόνι Ντεπ κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης του πρώην ζευγαριού και βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας.

«Ο Τζέισον λέει πως θέλει να με απολύσουν. Έρχεται αργοπορημένος και μεθυσμένος στο σετ. Είναι ντυμένος σαν τον Τζόνι. Φοράει και δαχτυλίδια», ισχυρίζεται η Χερντ σε αυτές τις σημειώσεις, κατηγορώντας τον Μομόα ότι προσπαθούσε να παίξει με το μυαλό της για να της σπάσει το ηθικό.

Ένας εκπρόσωπος της DC απέρριψε τους ισχυρισμούς της ηθοποιού λέγοντας στο Variety: «Ο Τζέισον Μομόα συμπεριφερόταν με επαγγελματικό τρόπο ανά πάσα στιγμή στα γυρίσματα του Aquaman and the Lost Kingdom». Άλλος συντελεστής που δούλεψε στο πλατό του Λονδίνου το 2021 πρόσθεσε: «Ο Τζέισον δουλεύει με τρελούς ρυθμούς, του αρέσει να πίνει μια μπύρα καμία φορά όπως όλοι, αλλά δεν εμφανίζεται μεθυσμένος στο σετ» και συνέχισε λέγοντας ότι οι ηθοποιοί αστειευόντουσαν στο πλατό και τα πήγαιναν καλά. Είπε επίσης ότι «το στιλ του Μομόα είναι πάντα μποέμ».

Ο Μομόα δεν ήταν ο μόνος από το "Aquaman" που βρέθηκε στο στόχαστρο της Άμπερ Χερντ. Στις συνεδρίες με τον θεραπευτή της ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε την υποστήριξη του σκηνοθέτη της ταινίας, Τζέιμς Γουάν, και πως της συμπεριφερόταν υποτιμητικά λόγω της πολύκροτης δικαστικής μάχης με τον πρώην σύζυγό της, ενώ λέει ότι είχε σχεδόν απολυθεί από τη συνέχεια της ταινίας.

«Μου έβαλε τις φωνές. Δεν μπορώ να ποστάρω τίποτα για το Aquaman - το έκανε σαν να έφταιγα εγώ - είπα "Συγγνώμη"», αναφέρουν οι σημειώσεις του Hughes σχετικά με τον Γουάν. «Κανείς δεν μπορούσε να βγάλει σέλφι μαζί μου στο πλατό».

Ο σκηνοθέτης αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται, ενώ εκπρόσωπος της DC σημειώνει στο Variety, «Ο Τζέιμς είναι γνωστό ότι συμπεριφέρεται σε όλα τα μέλη του συνεργείου με τον μέγιστο σεβασμό και πως φροντίζει για την καλλιέργεια ενός θετικού, συνεργατικού περιβάλλοντος στα γυρίσματα – οι ταινίες «Aquaman» δεν αποτελούσαν εξαίρεση».

Παράλληλα, πηγές και από τις δύο πλευρές λένε στο Variety ότι η Χέρντ παραλίγο να απολυθεί. Μετά την κυκλοφορία του «Aquaman» το 2018, το στούντιο και ο Γουάν αποφάσισαν να απομακρύνουν την ηθοποιό από το σίκουελ λόγω της έλλειψης χημείας της με τον Μομόα στέλνοντας επιστολή στον δικηγόρο της, Karl Austen και ενημερώνοντάς τον για την απόφασή τους. (Το πρώην αφεντικό της DC Films Walter Hamada κατέθεσε στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με το "θέμα της χημείας").

Αυτές οι πηγές υπογραμμίζουν ότι η κίνηση να απολυθεί η Χερντ δεν είχε σχέση με τον Ντεπ και έλαβε χώρα πριν καταθέσει η ίδια μήνυση κατά του πρώην συζύγου της το 2019. Ομοίως, ο Μομόα δεν συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, άλλη πηγή αντέκρουσε τον ισχυρισμό για την έλλειψη χημείας, σημειώνοντας ότι η Χερντ δοκιμάστηκε με τον Μομόα πριν πάρει τον ρόλο της Mera στην ταινία επικρατώντας δύο άλλων ηθοποιών που έκαναν παρόμοιο τεστ χημείας, συμπεριλαμβανομένης της Άμπι Λι.

Τελικά, το στούντιο δεν προχώρησε ποτέ με την απόλυση της Χερντ επειδή ο πρώην σύντροφός της, Έλον Μασκ, έστειλε μια επιστολή στην Warner Bros απειλώντας ότι «θα την κάψει» αν δεν έπαιρναν την Χερντ στο σίκουελ του Aquaman, λέει μια πηγή που γνώριζε τα παρασκήνια. Τελικά η Warner Bros υποχώρησε και συνέχισε με την Χερντ στο καστ.

Διαβάστε επίσης

Οι θυελλώδεις έρωτες του Έλον Μασκ - «Η Άμπερ Χέρντ τον πόνεσε όσο τίποτα στη ζωή του»

Η Άμπερ Χερντ επιστρέφει στο πρώτο τρέιλερ του «Aquaman and the Lost Kingdom»

Aquaman 2: Ο Τζέισον Μομόα επιστρέφει με άγριες διαθέσεις στο πρώτο teaser τρέιλερ