ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mάθαμε την πιο δημοφιλή σειρά για το 2023 - Συγκέντρωσε τις περισσότερες προβολές

H κορυφή και η συνδρομητική πλατφόρμα με τις περισσότερες σειρές στο Top 30
H κορυφή και η συνδρομητική πλατφόρμα με τις περισσότερες σειρές στο Top 30
Unsplash

Tι είδαν περισσότερο οι συνδομητές του streaming το 2023. Οι 30 πιο δημοφιλείς σειρές συνολικά

Το Mandalorian ανακηρύχθηκε ως η τηλεοπτική σειρά με τα περισσότερα «στριμαρίσματα» για το 2023, συνολικά σε όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες! Και για να το μεταφράσουμε σε απλά ελληνικά, η σειρά του Disney+ συγκέντρωσε τις περισσότερες προβολές πλατφόρμας streaming για το 2023.

Η τρίτη σεζόν της spinoff σειράς Star Wars -με μασκότ τον Baby Yoda- ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, με ένα φινάλε που δίχασε τους φαν σχετικά με την εκπληκτικά αισιόδοξη κατάληξή της.

Σημειώνεται ότι τη λίστα αυτή έφτιαξαν αναλυτές δεδομένων της Whip Media και τα αποτελέσματα αφορούν την αγορά των ΗΠΑ, την περίοδο από 1η Ιανοθαρίου έως 30 Νοεμβρίου 2023.

Στην πρώτη δεκάδα της εν λόγω λίστας υπάρχουν ακόμη τρεις σειρές του Disney+ . Είναι η σειρά Loki της Marvel που τερματίζει στη δεύτερη θέση, το Secret Invasion και το Ahsoka (πάλι από το Star Wars Saga) που βρίσκονται στην έβδομη και την ένατη θέση αντίστοιχα.

Η τρίτη θέση ανήκει στο Apple TV+ και τη σειρά Ted Lasso, ενώ «o γίγαντας του streaming» Netflix τερματίζει στην τέταρτη θέση με το You και ακολουθεί το Black Mirror στην έκτη θέση και το The Witcher στην δέκατη θέση.

Μπορεί να μην φιγουράρει στην κορυφή, ωστόσο το Netflix καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο του Top 30 με συνολικά 11 σειρές.

Η λίστα με τις 30 πιο δημοφιλείς σειρές για το 2023
Η λίστα με τις 30 πιο δημοφιλείς σειρές για το 2023

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο, το Netflix ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύει μια αναφορά δύο φορές το χρόνο με τα προγράμματα παρακολουθούσαν οι συνδρομητές του σε διάστημα έξι μηνών.

Η πρώτη έκθεση, η οποία κάλυψε τους μήνες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, αποκάλυψε ότι το The Night Agent ήταν η σειρά με τις περισσότερες προβολές, συγκεντρώνοντας πάνω από 812 εκατομμύρια ώρες θέασης παγκοσμίως. Άλλες σειρές που σημείωσαν υψηλή κατάταξη στη λίστα του Netflix ήταν οι Ginny & Georgia, Wednesday και You.

Διαβάστε επίσης

To Νetflix έβγαλε το τσεκούρι: 5+1 σειρές που έκοψε το 2023

«Wednesday»: Μάθαμε τους τρεις νέους χαρακτήρες που μπαίνουν στη δεύτερη σεζόν

Τι είδαμε στο Netflix το 2023 - Η σειρά που τερμάτισε πρώτη