ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έλβις Πρίσλεϊ: Η τεχνητή νοημοσύνη «ανέστησε» τον βασιλιά του rock n roll

elvis
To ολόγραμμα του Έλβις θα κάνει συναυλίες σε Λονδίνο, Βερολίνο, Τόκιο και Λας Βέγκας
Michael Ochs Archives/Getty Images

H Tεχνητή Νοημοσύνη δημιούργησε ένα ολόγραμμα του Έλβις. 

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) «ζωντανεύει» τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον ανεβάζει ξανά πάνω στη σκηνή.

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε ένα ολόγραμμα του Έλβις και ετοιμάζεται να μαγέψει το κοινό του Λονδίνου στη θεατρική παράσταση «Elvis Evolution» που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2024. Το σόου είναι μια παραγωγής της βρετανικής εταιρείας Layered Reality που ειδικεύεται σε εντυπωσιακές υπερπαραγωγές συνδυάζοντας τεχνολογία, επαυξημένη πραγματικότητα, θέατρο, προβολές και πολυαισθητηριακά εφέ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία είναι «ένα εντυπωσιακό νέο σόου που γιορτάζει τον μεγαλύτερο σταρ της σκηνής και της οθόνης στον κόσμο, τον Έλβις Πρίσλεϊ» και υπόσχεται μια συναυλιακή εμπειρία όπου η νέα γενιά θαυμαστών θα έχει την ευκαιρία να δει τον Έλβις «ζωντανά» στη σκηνή, «θολώνοντας τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας». «Ένας πραγματικός ψηφιακός Έλβις θα παρουσιάσει τα πιο εμβληματικά τραγούδια και τις κινήσεις του για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της πρωτοποριακής τεχνολογίας, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε εμβληματικές παραστάσεις του Έλβις σαν να ήσασταν πραγματικά εκεί και να γιορτάσετε καθοριστικές στιγμές στην εκπληκτική ζωή και την καριέρα του», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μετά το σόου θα ακολουθήσει ένα after party με θέμα τον Έλβις, με ζωντανή μουσική, DJs και παραστάσεις. Το «Elvis Evolution» θα ταξιδέψει επίσης στο Λας Βέγκας, το Βερολίνο και το Τόκιο.

Ο Άντριου ΜακΓκίνες, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Layered Reality, δήλωσε: «Το ‘Elvis Evolution’ είναι ένας φόρος τιμής από την επόμενη γενιά στον μουσικό θρύλο που είναι ο Έλβις Πρίσλεϊ. Ο Έλβις διατηρεί την ιδιότητα του σούπερ σταρ παγκοσμίως και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν πλέον να κάθονται εκεί και να λαμβάνουν παθητικά ψυχαγωγία – θέλουν να είναι μέρος αυτής».

Με περίπου 500 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, ο Πρίσλεϊ είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Πέθανε το 1977, σε ηλικία 42 ετών. Το σόου έρχεται σε μια εποχή που το ενδιαφέρον για τον Πρίσλεϊ είναι στα ύψη μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν και της «Priscilla» από τη Σοφία Κόπολα.

Διαβάστε επίσης

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξεκαθαρίζει: «Δεν θα επιστρέψω ποτέ στη μουσική βιομηχανία»

Η Σελένα Γκόμεζ σκέφτεται να παρατήσει το τραγούδι: «Είμαι κουρασμένη, θέλω να χαλαρώσω»

Σινεμά: Οι «Κουραμπιέδες» του Τσιμιτσέλη νίκησαν τη «Φόνισσα» - Σε ποια θέση τερμάτισε ο Λάνθιμος