ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως θα είναι το επόμενο iPhone;

Πως θα είναι το επόμενο iPhone;

Ο Σεπτέμβριος δεν απέχει και ιδιαίτερα και δεδομένου ότι είναι ο μήνας που η Apple συνηθίζει να ανακοινώνει τη νέα έκδοση του iPhone, είναι λογικό να έχουν αρχίσει οι φήμες σχετικά με το πώς θα είναι το επόμενο smartphone του αμερικανικού κολοσσού.

Του Δημήτρη Μαλλά

Οι πρώτες φήμες δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου ότι κάνουν λόγο για μία αναβάθμιση των τεχνικών χαρακτηριστικών των υπάρχοντων iPhone 6 και iPhone 6 Plus, κάτι που συμβαδίζει με τη γενικότερη στρατηγική της Apple να προχωρά σε ουσιαστικές αλλαγές κάθε δύο χρόνια.

Η έκπληξη ενδεχομένως να είναι ότι η Apple θα συνεχίζει να παρουσιάζει μία φθηνή έκδοση με οθόνη στις 4 ίντσες, το οποίο και θα αποκαλεί iPhone 6c πιθανότατα και θα έχει τη δυνατότητα για αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID).

Από εκεί και πέρα, τα νέα μοντέλα όσον αφορά στην κύρια έκδοση μάλλον θα ονομάζονται 6s και 6s Plus, καθώς δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ώστε η Apple να παρουσιάσει το iPhone 7. Οι πληροφορίες, σύμφωνα τουλάχιστον με αναλυτές που επικαλείται το AppleInsider, αναφέρουν ότι οι διαστάσεις της οθόνη παραμένει σταθερή (4,7 και 5,5 ίντσες), ενώ η ανάλυση της κάμερας θα ανέβει στα 12 megapixel. O επεξεργαστής θα είναι ο Α9 με τη μνήμη να φθάνει στα 2 GB, κάτι που αποτελεί σημαντική βελτίωση.

Η Apple σκοπεύει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα «ευλυγισίας», ενώ επιπλέον θα δούμε κατά πάσα πιθανότατα ένα τέταρτο χρώμα, το οποίο αποκαλείται τριανταφυλλί χρυσό (rose gold) και το έχουμε δει ήδη στο Apple Watch.

Σημαντική βελτίωση θα είναι η ενσωμάτωση του αποκαλούμενου Force Touch, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα για επιπλέον τρόπους εισαγωγής δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης γραφής. Επίσης, θα υπάρξει βελτιωμένη έκδοση του Touch ID και υποστήριξη κινήσεων με το χέρι (gesture control).

Σχετικές ειδήσεις