ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Φρενίτιδα» για το Threads, «έσπασε» το φράγμα των 100 εκατ. χρηστών

«Φρενίτιδα» για το Threads, «έσπασε» το φράγμα των 100 εκατ. χρηστών
AP.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Σήμερα (10/07), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γνωστοποίησε ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα Threads έχει ξεπεράσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

«Το Threads έφθασε τα 100 εκατομμύρια εγγραφές το Σαββατοκύριακο», έγραψε σε ανάρτηση. «Μέσα σε δύο 24άωρα, η εφαρμογή συγκέντρωσε περί τους 70 εκατομμύρια χρήστες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες μας», τόνισε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι εκτιμήσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Evercore ISI

Το Threads θα μπορούσε να δημιουργήσει αξιοσημείωτα έσοδα για τον «κολοσσό» των κοινωνικών δικτύων, σύμφωνα με το Evercore ISI. Η εφαρμογή αναμένεται να φθάσει σχεδόν 200 εκατ. ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση και θα αποφέρει περίπου 8 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα μέσα στην επόμενη διετία, βάσει των αναλυτών του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, με επικεφαλής τον Μαρκ Μαχάνεϊ.

Η εφαρμογή αποτελεί την «απάντηση» του Twitter, χάρη στην ομοιότητα σε εμφάνιση και λειτουργικότητα, με τον Ίλον Μασκ να κατηγορεί τη Meta Platforms για αντιγραφή και χαρακτηρίζοντας το Threads ως «Instagram χωρίς τις φωτογραφίες».

Η κυκλοφορία της νέας εφαρμογής επωφελήθηκε από την τεράστια απήχηση της Meta –μονάχα το Instagram έχει περισσότερους από 1 δισ. τακτικούς χρήστες– και τις «ριζικές» αλλαγές στο Twitter, που έχουν απομακρύνει μεγάλο μέρος της πιο ενεργής βάσης χρηστών. Παρ’ όλ’ αυτά, το Threads δεν υποστηρίζει αναζητήσεις με λέξεις – «κλειδιά» ή αποστολή μηνυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις