ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 15: Live η παρουσίαση του νέου smartphone της Apple (vid)

iPhone 15: Live η παρουσίαση του νέου smartphone της Apple (vid)

iPhone 15: Δείτε σε απευθείας σύνδεση την παρουσίαση 

Στις 8 το απόγευμα της Τρίτης ώρα Ελλάδας, ξεκίνησε η παρουσίαση της νέας γενιάς του iPhone και του Apple Watch.

H Αpple κρατάει μέχρι στιγμής ως επτασφράγιστο μυστικό τα νέα features ωστόσο αναλυτές προβλέπουν ότι τα νέα iPhone 15 θα διαθέτει θύρα USB-C, καθώς η εταιρεία αναγκάζεται να ευθυγραμμιστεί με τις ρυθμιστικές Αρχές της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για την τυποποίηση των θυρών σε όλες τις συσκευές. Τεχνικά, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών – όπως είναι και η Apple – έχουν λάβει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2024 για να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όλα δείχνουν, όμως, ότι η αμερικανική εταιρεία θα το κάνει πράξη με τα iPhone 15.

Η ασύρματη φόρτιση, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι θα αυξηθεί στα 35W.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά στο φημολογούμενο iPhone 15 Ultra, το οποίο θα αντικαταστήσει το Pro Max απ' ό,τι φαίνεται.

Το νέο κουμπί «Action», το οποίο έχει ήδη ενσωματωθεί στο Apple Watch Ultra, θα διατεθεί επίσης και στο iPhone 15 Pro.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/09), η Ελλάδα ανήκει στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας των iPhone 15 και έτσι πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνουν διαθέσιμα και στις ΗΠΑ.

Νέο Apple Watch: Οι χρήστες μπορούν να απαντούν ή να το κλείνουν με μια κίνηση των δαχτύλων τους

Η Apple ξεκίνησε την εκδήλωση παρουσίασης των νέων της προϊόντων με συναισθηματικές ιστορίες ανθρώπων των οποίων τις ζωές έσωσε το Apple Watch (είτε μέσω της παρακολούθησης καρδιακών παλμών είτε μέσω της λειτουργίας SOS Emergency) και στη συνέχεια αποκάλυψε το νέο Apple Watch Series 9.

Το ρολόι επόμενης γενιάς διαθέτει μια άνετη δυνατότητα απάντησης σε κλήσεις και παύση ήχου με μια απλή κίνηση των δακτύλων του κατόχου του χωρίς καν να το αγγίξει στην οθόνη. Επίσης οι χρήστες μπορούν πλέον να απαντούν στις κλήσεις χωρίς να αγγίζουν τη συσκευή - απλώς κουνώντας τα δάχτυλά τους.

Μαζί με τη νέα συσκευή, η Apple ανακοίνωσε καινοτόμες λειτουργίες, όπως το Name Drop μεταξύ των συσκευών και τη δυνατότητα συγχρονισμού του ρολογιού σας με ένα Home Pod