ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα ήταν οι Simpsons αν ήταν άνθρωποι - Απίστευτες εικόνες

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα ήταν οι Simpsons αν ήταν άνθρωποι - Απίστευτες εικόνες
Οι χαρακτήρες των Simpsons με ανθρώπινα χαρακτηριστικά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν από τον Χίντρελι Ντιάο
Instagram

Οι διάσημοι χαρακτήρες των Simpsons αποτυπώθηκαν με ανθρώπινα χαρακτηριστικά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη - Απίστευτα τα αποτελέσματα

Οι διάσημοι χαρακτήρες των Simpsons βρήκαν τις ανθρώπινες μορφές τους χάρη στην ευφάνταστη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη, ο οποίος επιστράτευσε την τεχνητή νοημοσύνη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Πρόκειται για τον Χίντρελι Ντιάο, ο οποίος έχει αποτυπώσει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη τους χαρακτήρες του Χάρι Πότερ, τον τέλειο άνδρα και την τέλεια γυναίκα και τώρα έφτασε η ώρα για τους Simpsons.

Οι γνωστοί χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει από τους Simpsons περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τους Moe Szyslak, Milhouse van Houten, Bart Simpson και Ned Flanders. Μάλιστα, οι εικόνες είναι τόσο πειστικές που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πως πρόκειται για αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης.

Μιλώντας στο Bored Panda, ο Ντιάο εξήγησε: «Όταν παρακολουθούμε κάποιο animation, είναι φυσικό να αποδεχόμαστε τις καρτουνίστικες αναλογίες των χαρακτήρων χωρίς κανένα πρόβλημα. Τι θα γινόταν όμως αν, σαν ξόρκι, γίνονταν αληθινοί, με σάρκα και οστά, αυτοί οι χαρακτήρες;», είπε και συμπλήρωσε: «Προσπάθησα να τους φέρω στον κόσμο μας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης». Πρόσθεσε πως «ήθελα να δοκιμάσω κάτι μόνος μου και έτσι μπήκα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των Simpsons είπε ότι «μου άρεσε πολύ το πώς αποδείχτηκαν οι Moe Szyzlak, Ned Flanders και Milhouse Van Houten γιατί αρχικά πίστευα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να μιμηθεί κανείς το στυλ σχεδίασης των Simpsons με όρους «πραγματικής ζωής», ωστόσο στην ουσία είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης».

Η δουλειά του καλλιτέχνη δεν σταματά μόνο στους Simpsons. Ο Ντιάο έχει επίσης ξαναδημιουργήσει τον Carl Fredricksen από το UP της Disney Pixar και την Άριελ από τη Μικρή Γοργόνα, μεταξύ πολλών άλλων. Έχει επίσης αναδημιουργήσει ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Δίας, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ακόμη και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ο καλλιτέχνης κατέληξε: «Έχω εξερευνήσει τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης πρόσφατα και μπορώ να σας πω ότι είναι ένας κόσμος χωρίς όρια!» Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχουν όρια για την ψηφιακή τέχνη, απλά πρέπει να είσαι δημιουργικός και να ξέρεις πώς να καθοδηγείς το “τυφλό” χέρι της μηχανής».

«Κι αν ζούσαν τώρα στον 21ο αιώνα;» έγραψε στα social media. «Φανταστείτε να συναντήσετε έναν από αυτούς σε ένα πάρτι ή ακόμα και σε ένα σούπερ μάρκετ;».

*Με πληροφορίες από ladbible

Σχετικές ειδήσεις