ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πρώτη εφαρμογή ιατρικής διάγνωσης για iPhone και iPad

Η πρώτη εφαρμογή ιατρικής διάγνωσης για iPhone και iPad
H πρώτη εφαρμογή διαγνωστικής ραδιολογίας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή...

H πρώτη εφαρμογή διαγνωστικής ραδιολογίας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή ιατρικών φωτογραφιών στο iPhone ή το iPad με σκοπό τη διάγνωση εγκρίθηκε από το US Food and Drug Administration.

Με την ανακοίνωση αυτή δίνεται το πράσινο φως στην εφαρμογή Mobile MIM και το αντίστοιχο αξεσουάρ για την τελική κυκλοφορία αν και ο FDA υπογραμμίζει ότι μια τέτοια εφαρμογή δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει το πλήρες σετ επαγγελματικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται κανονικά αλλά να διευκολύνει σε περίπτωση που αυτά δεν υπάρχουν. Ωστόσο, μια τέτοια λειτουργία προσφέρει τη δυνατότητα σε γιατρούς να ρίχνουν μια ματιά στις εικόνες και να κάνουν διαγνώσεις εκείνη τη στιγμή χωρίς καθυστερήσεις. Με την εφαρμογή αυτή επιτρέπεται η προβολή εικόνων σε iPad ή iPhone και η διάγνωση βασιζόμενοι στην υπολογιστική τομογραφία, στη μαγνητική τομογραφία σάρωσης και στην πυρηνική ιατρική τεχνολογία όπως την τεχνολογία εκπομπής ποζιτρονίων (PET)

Ο FDA αξιολόγησε την απόδοση της εφαρμογής σε πολλές φορητές συσκευές με τεστ μετρώντας τη φωτεινότητα, την ποιότητα της φωτογραφίας και το θόρυβο σε σύγκριση με τα διεθνή στάνταρ. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η συσκευή ήταν επαρκής για ιατρική διάγνωση κάτω από τις προτεινόμενες συνθήκες φωτισμού.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες μέρες σε 14 γλώσσες και 34 χώρες (δυστυχώς όχι στην Ελλάδα) σύμφωνα με το site της εταιρείας.

Πηγή: iphonehellas