ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google τιμά με doodle την ψυχαναλύτρια Άννα Φρόιντ!

Η Google τιμά με doodle την ψυχαναλύτρια Άννα Φρόιντ!

Την κόρη του Σίγκμουντ Φρόιντ, Άννα τιμάει σήμερα με doodle η Google, για τα 119 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Άννα Φρόιντ θεωρείται μια από τις πρωτοπόρες στην ψυχανάλυση των παίδων όπου και αφιέρωσε όλο της το επιστημονικό έργο.

Ήταν το έκτο και τελευταίο παιδί του Σίγκμουντ Φρόιντ και της Μάρθας Bernays. Γεννήθηκε στη Βιέννη και ακολούθησε το δρόμο του πατέρα της και μαζί συνέβαλαν ιδιαιτέρως στο πεδίο της ψυχανάλυσης. Παράλληλα με την Melanie Klein, η Άννα Φρόιντ θεωρείται ο ιδρυτής της παιδικής ψυχανάλυσης.

Μεγάλωσε στο σπίτι του Sigmund Freud που ήταν ο ιδρυτής της ψυχολογίας. Κάτω από το φτερό του μεγάλωσε με βαθιά προσήλωση και αγάπη για τον ίδιο και το πεδίο της ψυχανάλυσης. Πολλοί θα έλεγαν ότι ήταν "η κόρη του πατέρα της," όμως ήταν περισσότερο ανεξάρτητη από πολλούς.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ήταν αφιερωμένο στον πατέρα της και το έργο του, όμωε μετά το θάνατο του πατέρα της, η καριέρα της άνθισε.

Αφού αποφοίτησε, η Άννα Φρόιντ εργάστηκε ως δασκάλα δημοτικού σχολείου, μεταφράζοντας παράλληλα μερικά από τα έργα του πατέρα της στα γερμανικά. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για την ψυχολογία του παιδιού και την ψυχανάλυση ωρίμαζε, εμπνευσμένη από το έργο του πατέρα της, χωρίς να ζήσει ποτέ στη σκιά του.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατέφερε να επεκτείνει τις ιδέες του διάσημου πατέρα της, δημιουργώντας το πεδίο της παιδικής ψυχανάλυσης.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι η Άννα Φρόιντ ποτέ δεν πρόσθεσε ποτέ στο βιογραφικό της κάποιο πτυχίο εγνωσμένης αξίας, το έργο της στην ψυχανάλυση και την ψυχολογία του παιδιού συνέβαλλε στην καταξίωσή της στον τομέα της ψυχολογίας. Ξεκίνησε την πρακτική της στην ψυχανάλυση των παιδιών το 1923 στη Βιέννη, ενώ αργότερα υπηρέτησε ως πρόεδρος της Psycho-Analytic Society. Κατά την παραμονή της στη Βιέννη, επηρεάστηκε από τον Έρικ Έρικσον, ο οποίος αργότερα ειδικεύτηκε στην ψυχολογία του Εγώ.

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία δικά της, αυστηρή τήρηση των κανόνων που ο πατέρας της είχε οριστεί, αλλά προχωρώντας και σε επεκτάσεις όπου είχε την ευκαιρία.

Έγινε γνωστή για το έργο της με τα παιδιά και ιδιαίτερα με τα παιδιά που υποβάλλονται σε ανάλυση καθώς η ίδια ήταν και δασκάλα.

Άρχισε την ψυχαναλυτική πρακτική των παιδιών το 1923 στη Βιέννη. Κατά την παραμονή της στη Βιέννη, είχε μια βαθιά επιρροή από τον Έρικ Έρικσον , ο οποίος πήγε αργότερα για να επεκτείνει το πεδίο της ψυχανάλυσης και της ψυχολογίας του Εγώ.

Το 1938, η Άννα ανακρίθηκε από την Γκεστάπο, πριν διαφύγει στο Λονδίνο μαζί με τον πατέρα της. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μελέτησε την ανάπτυξη των άστεγων παιδιών. Το 1941, ίδρυσε το Νηπιαγωγείο Hampstead, φιλοξενώντας και παρέχοντας ψυχανάλυση σε άστεγα παιδιά.

Οι εμπειρίες της εκεί αποτέλεσαν έμπνευση για τρία βιβλία: «Μικρά παιδιά σε καιρό πολέμου» (1942), «Βρέφη χωρίς οικογένεια» (1943), «Πόλεμος και παιδιά» (1943). Μετά το κλείσιμο του Hampstead το 1945, η Freud ίδρυσε το Hampstead Child Therapy Course and Clinic, υπηρετώντας το ως διευθύντρια μέχρι και το θάνατό της το 1982.

Χάραξε τη δική της πορεία στην παιδική ψυχανάλυση το 1947 και τη δική της κλινική το 1952. Σε όλο το υπόλοιπο της ζωής της, συνέχισε να γράφει τα σημαντικά έγγραφα στον τομέα της. Πέθανε τον Οκτώβρη του 1982, στο Λονδίνο, Αγγλία.

Σχετικές ειδήσεις