ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνδέσεις έως 375 Mbps από την Cosmote

Συνδέσεις έως 375 Mbps από την Cosmote

Ταχύτητες έως και 375 Mbps κάνει διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτη στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, η Cosmote σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά με ταχείς ρυθμούς την επέκταση της υπηρεσίας σε όλη τη χώρα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι νέες υπερυψηλές ταχύτητες δεδομένων μέσω του δικτύου 4G+ της εταιρείας αναβαθμίζουν εντυπωσιακά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες. Με ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο έως 375Mbps, η χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, γίνονται ακόμα ευκολότερες, ποιοτικότερες και πιο άμεσες, ενώ η λήψη μεγάλων αρχείων ολοκληρώνεται ασύλληπτα γρήγορα.

Όσον αφορά στις συσκευές που το υποστηρίζουν, προς το παρόν, η μόνη διαθέσιμη στην Ελλάδα είναι το Samsung Galaxy S6 edge+, το οποίο διατίθεται μέσω του εμπορικού δικτύου της Cosmote.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Cosmote κατάφερε να διαθέσει εμπορικά τις νέες ταχύτητες αξιοποιώντας τις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου της, μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz και μέσω της τεχνολογίας LTE Advanced - 3xCarrier Aggregation (3CA). Οι δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο ενώ στη συνέχεια αξιολογήθηκε η επίδοση του νέου δικτύου σε πραγματικές συνθήκες και η διαλειτουργικότητά του με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών.

Σημειώνεται ότι το 4G δίκτυο της Cosmote έχει φθάσει πλέον να καλύπτει το 77% του πληθυσμού της χώρας.