ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H «επιστροφή» της Atari στο PC

H «επιστροφή» της Atari στο PC

Η λέξη Atari για πολλούς από εμάς που έχουμε γεννηθεί τη δεκαετία του ’70 και στις αρχές εκείνης του ’80 θυμίζει την πρώτη επαφή μας με το χώρο των video games.

Το Atari 2600 ήταν η πρώτη παιχνιδομηχανή ευρείας κατανάλωσης και οι νοσταλγοί εκείνων των παιχνιδιών θα έχουν μία ευκαιρία να θυμηθούν εκείνες τις ημέρες καθώς η Atari ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει διαθέσιμη στο Διαδίκτυο μία συλλογή από 100 παιχνίδια του Atari 2600 που θα μπορείτε να παίξετε στο PC σας.

Η συλλογή περιλαμβάνει διάσημους τίτλους όπως το Asteroids, το Warlords και το Tempest και γενικότερα θα είναι μία ευκαιρία για τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να πάρουν μία γεύση από το πώς ήταν τα video games πριν από 30-35 χρόνια. Το ενδιαφέρον είναι πως θα υπάρχει υποστήριξη ώστε να μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα πολλαπλοί παίκτες μέσω του Διαδικτύου, ενώ επιπλέον θα υπάρχει υποστήριξη και για steam controller.

Η Atari δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης πέραν του ότι το «πακέτο» με τα 100 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη. Οπότε είμαστε σε αναμονή...