ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διπλάσια «κατανάλωση» δεδομένων κάνει το iPhone 6

Διπλάσια «κατανάλωση» δεδομένων κάνει το iPhone 6

Ιδιαίτερα υψηλή είναι η «κατανάλωση» δεδομένων που κάνουν οι χρήστες του iPhone 6 Plus, του πιο «μεγάλου» από τα δύο τελευταίας γενιάς smartphones της Apple.

Του Δημήτρη Μαλλά

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Mobile Analytics Report της αμερικανικής εταιρείας Citrix, οι χρήστες του iPhone 6 Plus «καταναλώνουν» διπλάσια δεδομένα σε σχέση με τους κατόχους του iPhone 6. Αυτό σημαίνει ότι «σερφάρουν» πολύ περισσότερο στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το smartphone τους, όπως επίσης και ότι κάνουν πολύ μεγαλύτερη χρήση των apps που έχει η συσκευή τους.

Σε σχέση πάντως με παλαιότερα μοντέλα, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Citrix, η οποία δραστηριοποιείται και στον τομέα των λύσεων διαχείρισης δεδομένων για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, η χρήση του mobile Internet που κάνουν οι κάτοχοι του iPhone 6 Plus είναι τετραπλάσια σε σχέση με εκείνη των iPhone 5s και 5 και 10 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη στο παλαιότερο 3GS. Σημειωτέον πως η κατανάλωση στα iPhone 5c και 4S είναι η ίδια μεταξύ τους και λίγο μικρότερη από εκείνη στο 5s, ενώ λίγο πιο χαμηλά κινείται το iPhone 4.

Ουσιαστικά, η μελέτη της Citrix επιβεβαιώνει την άποψη που υπάρχει ότι οι μεγαλύτερες οθόνες στα smartphones διευκολύνουν σημαντικά τους χρήστες όσον αφορά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο αλλά και σε υπηρεσίες όπως είναι το Facebook. Υπενθυμίζεται ότι το iPhone 6 Plus έχει οθόνη 5,5 ιντσών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Citrix, το Facebook είναι υπεύθυνο για τον μεγαλύτερο όγκο δεδομένων κάτι που δείχνει τη δημοτικότητα του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει αρχίσει όλο και περισσότερο να είναι ιδιαιτέρως κινητό.

Σχετικές ειδήσεις