ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Παραμένουν στη θάλασσα οι ξαπλώστρες του beach bar - Συνεχίζεται και το θαλάσσιο σερβίρισμα

Ρόδος: Παραμένουν στη θάλασσα οι ξαπλώστρες του beach bar - Συνεχίζεται και το θαλάσσιο σερβίρισμα

Ρόδος: Οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και οι υπάλληλοι του bach bar συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. 

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε με την εικόνα του σερβιτόρου στο beach bar της Ρόδου, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι ξαπλώστρες συνεχίζουν να βρίσκονται μες στη θάλασσα. Την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας μιλά για επίθεση άνευ λόγου από ανταγωνιστές και όπως ισχυρίζεται θέλουν την παραλία για να «βγάλουν» χρήματα.

Οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και οι υπάλληλοι του beach bar συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Όπως μετέδωσε το MEGA, στο σημείο βρέθηκε επιτροπή από το υπουργείο Εργασίας, η οποία ωστόσο ήταν αρμόδια μόνο για την ασφάλιση του εργαζομένου και τον έλεγχο στο ΕΡΓΑΝΗ, ενώ μάλιστα η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για αυτά δεν προλαβαίνει καθώς έχει στην επίβλεψή της και νησιά του νοτίου Αιγαίου, τον Αργοσαρωνικό και του Πειραιά.

«Όλη η Ρόδος γνωρίζει»

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Χρήστος Μαλλιαράκης υπογράμμισε πως όλοι στο νησί γνώριζαν τις αυθαιρεσίες του beach bar στη Ρόδο.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσια αγαθά, όπως ο αιγιαλός και οι παραλίες, έχουν αυξηθεί και μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις με άδεια καντίνας ή ακόμα και χωρίς άδεια. Παράδειγμα είναι το beach bar, που διαπιστώθηκε ότι από το 2016 λειτουργεί χωρίς άδεια. Όλη η Ρόδος το γνωρίζει», δήλωσε.

«Η ίδια πρακτική επαναλαμβάνεται, γιατί όσο δεν παίρνεις μέτρα να το αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Η εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία από το 2021 έχει ξεκινήσει μία αντίστοιχη ιστορία που βρίσκεται στη δημοσιότητα, στην περιοχή Γλύστρα».

Σύμφωνα με τον κο Μαλλιαράκη, πολλές είναι οι επιχειρηματίες που ψάχνουν απομονωμένες παραλίες στη Ρόδο, στήνουν καντίνες και στη συνέχεια επεκτείνονται παράνομα.

Εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν γαλέρα

Γαλέρα χαρακτήρισε ο Βασίλης Γλέζος, εκπρόσωπος Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην τουριστική σεζόν.

«Είναι μία παραδοχή που κάνεις όταν πας για σεζόν, ότι δουλεύεις 7/7, στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχουν μισά ένσημα και το ωράριο να εξαρτάται από τη δουλειά που έχει το εκάστοτε μαγαζί. Για τη διαμονή ξέρεις πως συγκατοικείς με παραπάνω από 2 με 3 άτομα», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κος Γλέζος, βροχή έχουν πέσει οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα νησιά.