ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παιδόφιλος καταδικάστηκε σε 700 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση 16 ανηλίκων

ΗΠΑ: Παιδόφιλος καταδικάστηκε σε 700 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση 16 ανηλίκων

Καλιφόρνια: Ο μπέιμπι σίτερ Μάθιου Ζακρέβσκι κρίθηκε ένοχος για 34 κακουργήματα. 

«Καμάρωνα τον εαυτό μου που έφερνα χαμόγελα στα παιδιά σας κι όλες οι καλές στιγμές που μοιραστήκαμε ήταν 100% γνήσιες». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μάθιου Ζακρέβσκι στη δικαστική αίθουσα της Καλιφόρνιας, λίγα δευτερόλεπτα προτού η δικαστής του ανακοινώσει την ποινή του.

Ο 34χρονος παιδόφιλος καταδικάστηκε σε 700 χρόνια φυλάκισης, καθώς κρίθηκε ένοχος σε 34 κακουργήματα. Σύμφωνα με την New York Post, ο Ζακρέβσκι παρενόχλησε και κακοποίησε σεξουαλικά 16 παιδιά από 2 έως 12 ετών, στο διάστημα 2014 - 2015. Ο 34χρονος δήλωνε μπέιμπι σίτερ και έβρισκε τα θύματά του online, όπου διαφήμιζε και τη δουλειά του.

Λίγο προτού ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, γονείς και συγγενείς τους θυμάτων του βρέθηκαν μέσα και έξω από το δικαστήριο, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του παιδόφιλου. «Η θανατική ποινή είναι η μοναδική ποινή που του ταιριάζει» δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι η γιαγιά ενός από τα θύματά του.

«Θα έχω ενοχές για το υπόλοιπο της ζωής μου που άφησα αυτό το ζώο στη ζωή μου» ήταν οι δηλώσεις μιας από τις μητέρες, ενώ μια άλλη δήλωσε: «Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθε στον 2χρονο γιο μου είναι να κρατάει μυστικά».

Ο Ζακρέβσκι συνελήφθει το 2019, όταν ένας πατέρας τον κατήγγειλε στις αρχές επειδή άγγιξε ανάρμοστα τον 8χρονο γιο του. Κατά τις έρευνές τους οι αρχές εντόπισαν σημειώσεις για τον παιδοφιλία στον υπολογιστή του, καθώς και βίντεο όπου κατέγραφε τις φρικτές πράξεις του.