ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Aνδαλουσία, εκεί που έκανε διακοπές ο Χέμινγουεϊ

Aνδαλουσία, εκεί που έκανε διακοπές ο Χέμινγουεϊ

Η Ronda βρίσκεται 100 χλμ δυτικά της Μάλαγα στην Ανδαλουσία. Γύρω της υπάρχουν διασκορπισμένα δείγματα της Νεολιθικής Εποχής, μεταξύ των οποίων τα περίφημα γλυπτά Cueva de la Pileta.

Η Ronda ήταν κατοικία Κελτών και αργότερα Φοινίκων. Ρωμαϊκές καταβολές πολλές αφού ουσιαστικά η πόλη αναγνωρίστηκε ως τέτοια από τον Ιούλιο Καίσαρα. Ωραία θα πείτε όλα αυτά αλλά γιατί να πάει κανείς εκεί;
Ο Έρνεστ Χέμιγουεϊ, ο Ορσον Ουέλες ήταν κάποιοι από τους τακτικούς θαμώνες της Ronda. Έμεναν επί εβδομάδες στην παλιά συνοικία τη λεγόμενη La Ciudad. Έχουν και οι δύο υμνήσει την ομορφιά της αλλά και την παράδοσή της σε ό,τι αφορά τις ταυρομαχίες. Ο γερμανός ποιητής Rainer Maria Rilke ήταν επίσης τακτικός επισκέπτης της πόλης και μάλιστα ένα ξενοδοχείο έχει βαφτίσει ένα δωμάτιό του με το όνομά του. Ο ποιητής έχει γράψει πως έψαχνε παντού την πόλη των ονείρων του και τελικά την ανακάλυψε στη Ronda.
Aν το έργο Για ποιον Χτυπά η Καμπάνα του Χέμιγουεϊ είναι το αγαπημένο σας βιβλίο θα ενθουσιαστείτε αν σας πούμε ότι οι σκηνές του αφορούν την περιοχή γύρω από την πόλη.

Σχετικές ειδήσεις