TRAVEL

Scrub Island: Το νησί της Καραϊβικής για το οποίο δεν έχετε ακούσει ποτέ

Scrub Island: Το νησί της Καραϊβικής για το οποίο δεν έχετε ακούσει ποτέ
SCRUB ISLAND RESORT, SPA & MARINA

Scrub Island: To ιδανικό μέρος για πεζοπορία, καγιάκ, κολύμβηση και ιστιοπλοΐα

Η Καραϊβική είναι ένα τουριστικό χρυσωρυχείο με πολλούς δημοφιλείς προορισμούς. Φιλοξενεί επίσης ορισμένες λιγότερο γνωστές τοποθεσίες που δεν έχουν την ίδια αναγνώριση με τα δημοφιλή σημεία που διαφημίζονται όπως η Δομινικανή Δημοκρατία και η Ανγκουίλα. Η Tortola είναι ένα άλλο αγαπημένο φαβορί που επικρατεί στις προτιμήσεις των τουριστών.

Το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Βρετανικών Παρθένων Νήσων λειτουργεί ως εφαλτήριο για την εξερεύνηση των Μικρών Αντιλλών. Ένα από αυτά τα «κρυμμένα μυστικά», το Scrub Island, είναι ένα καταφύγιο 230 στρεμμάτων. Η χαλαρή ατμόσφαιρά του επιτρέπει στους επισκέπτες που διανυκτερεύουν να απολαύσουν αυτό το μικρό κομμάτι τροπικού παραδείσου μακριά από τα πλήθη.

Πώς θα φτάσετε στο νησί Scrub από τις ΗΠΑ;

Το Scrub Island βρίσκεται μόλις 1,5 ναυτικό μίλι από την ακτή της Tortola. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες πετούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Terrance B. Lettsome (EIS) και στη συνέχεια παίρνουν το δωρεάν πλοίο από την αποβάθρα Trellis Bay, το οποίο αναχωρεί κάθε 45 λεπτά.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Scrub Island;

Το Scrub Island έχει τροπικό κλίμα με ηλιόλουστο ουρανό και υψηλές θερμοκρασίες. Σε μεγάλο μέρος της Καραϊβικής, η εποχή των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο (το νησί χτυπήθηκε από τον τυφώνα Ίρμα το 2017), οπότε αξίζει να το έχετε κατά νου. Πολλοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να επιλέγουν να το επισκεφτούν το φθινόπωρο, παρά τον κίνδυνο καταιγίδων και υψηλότερων επιπέδων βροχοπτώσεων για να αποφύγουν την υψηλή τουριστική περίοδο - αλλά και τις «τσουχτερές» τιμές που το συνοδεύουν. Ενώ ο ωκεανός είναι αρκετά ζεστός για να κολυμπήσετε όλο το χρόνο, η υποβρύχια ορατότητα τείνει να είναι η καλύτερη για καταδύσεις το χειμώνα και την άνοιξη. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ προτιμούν να το επισκέπτονται τέλη Μαρτίου για το Φεστιβάλ Ανοιξιάτικης Ρεγκάτας και Ιστιοπλοΐας BVI.

Διαβάστε επίσης:

Economist: Μπορεί η Τουρκία να καταλάβει ένα μικρό ελληνικό νησί;

Ρεβυθούσα: Πώς το νησί βοηθά την Ευρώπη απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Γερολίμνη - Άνδρος: Ο κρυμμένος θησαυρός του νησιού