TRAVEL

Καραϊβική: 6 επιλογές για εξωτικές διακοπές

Καραϊβική: 6 επιλογές για εξωτικές διακοπές

Η Καραϊβική είναι η θάλασσα που βρέχει τις ακτές στις Κεντρικής Αμερικής, νοτιοανατολικά του Κόλπου του Μεξικού. Περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα αμέτρητων τροπικών νησιών, στα οποία κατοικούν περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι. Μεγαλύτερο έθνος είναι οι Κουβανοί, που κατοικούν και στο μεγαλύτερο από τα νησιά της Καραϊβικής, ενώ συνολικά στη Θάλασσα αυτή υπάρχουν 13 κράτη και 17 κτήσεις.

Μπαχάμες, Τερκς και Κέικος, Αϊτή, Δομινικανή Δημοκρατία, Τζαμάικα, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Κέιμαν, Άγιος Μαρτίνος, Γρενάδα, Μπαρμπάντος, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αρούμπα είναι μερικές μόνο από τις πολύ διάσημες περιοχές της, που φημίζονται για τα τιρκουάζ νερά τους, τους φοίνικες πάνω από τις αμμώδεις, ατέλειωτες παραλίες τους αλλά και τους ρυθμούς της ζωής, που είναι τόσο διαφορετικοί από εκείνους στις μεγαλουπόλεις της Δύσης.

Το ταξίδι στην Καραϊβική είναι συνυφασμένο με την περιπέτεια και την εξωτική ατμόσφαιρα, όμως πραγματικά ένας νέος ταξιδιώτης για τα νερά της μπορεί να «χαθεί» ανάμεσα στις αμέτρητες επιλογές της. Εμείς σας προτείνουμε έξι μέρη της Καραϊβικής ιδανικά για να γνωρίσετε από κοντά την ομορφιά, την ατμόσφαιρα, τη ζωή σε αυτά τα τόσο όμορφα νησιά με τα ονειρεμένα νερά και τις ατέλειωτες ακτές.

  1. Τερκς και Κέικος

Τα νησιά που ονομάζονται Τερκς και Κέικος βρίσκονται στην «εξωτερική» πλευρά της Καραϊβικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Απίθανα resorts φιλοξενούν ανθρώπους από όλο τον κόσμο που φτάνοντας εκεί πίστεψαν πως βρίσκονται στον… Παράδεισο. Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι αμμώδεις παραλίες χιλιομέτρων, με την άμμο ψιλή σαν πούδρα και ολόλευκη, ενώ τα νερά παίρνουν κάθε απόχρωση του γαλάζιου που μπορεί κάποιος να φανταστεί.

  1. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Αντίστοιχο σκηνικό σε ένα μέρος που παραμένει σχετικά άγνωστο ως προορισμός της Καραϊβικής: Τα νησιά Αντίγκουα και Μπαρμπούντα φημίζονται για τον αυθεντικό τους χαρακτήρα, την κουζίνα τους και τη φιλική τους ατμόσφαιρα. Ιδανικά για όσους ψάχνουν απομόνωση και ηρεμία, για όσους ψάχνουν εξωτικά μέρη που διατηρούν τον χαρακτήρα τους – όσο είναι δυνατόν!

  1. Κούβα

Σταθερή αξία της Καραϊβικής παραμένει η Κούβα, ακόμα και στη μετά – Κάστρο εποχή. Εκτός από τη μοναδική ατμόσφαιρα στην Αβάνα και τις άλλες πόλεις του νησιού, με τα πανέμορφα κτήρια και τις εικόνες που μοιάζουν να ταξιδεύουν στον χρόνο όσους την επισκέπτονται, η Κούβα διαθέτει εξωτικές ομορφιές που δεν περιορίζονται στις εκπληκτικές παραλίες της. Η ενδοχώρα του νησιού είναι εξίσου δελεαστική, με δάση και διαδρομές που αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες. Η Κούβα επίσης θεωρείται ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού, καθώς το τοπικό ρύζι, τα φασόλια, τα χόρτα της, είναι σπεσιαλιτέ που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν!

  1. Αρούμπα

Η Αρούμπα είναι συνυφασμένη, για τους περισσότερους με το ξεφάντωμα. Λάτιν μουσικές και ρυθμοί ακούγονται τόσο στις γραφικές πόλεις της όσο και στην απίστευτη ακτογραμμή της. Βρίσκεται στα νότια της Καραϊβικής και το τοπίο στο νησί είναι τόσο ιδιαίτερο, που αποκτά είτε φανατικούς φίλους είτε… εχθρούς!

  1. Γρενάδα

Η Γρενάδα είναι ο τουριστικός προορισμός της Καραϊβικής που ενσωματώνει όλες τις «χάρες» της περιοχής, με τον καλύτερο τρόπο: Κρυστάλλινα νερά, πανύψηλοι κοκοφοίνικες, χρυσές αμμουδιές, αλλά και πλήθος βοτάνων και μπαχαρικών που βρίσκει καθένας με αφθονία: Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κουρκουμά και σαφράν, ενώ όλη η ατμόσφαιρα, νομίζεις πως μοσχοβολάει!

  1. Πουέρτο Ρίκο

Ισπανικές και αμερικανικές επιρροές δημιούργησαν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, που απογείωσε το Πουέρτο Ρίκο ως προορισμό. Όσοι το επισκέπτονται μιλούν για ένα πολύ ιδιαίτερο νησί, με τη δική του ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους του να δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες φιλοξενίας για όλους! Το μουσείο Hacienda Buena Vista και το κτήριο Parque de Bombas θεωρούνται σημεία – must seen για όλη την Καραϊβική!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.