TRAVEL

Θες να κυνηγήσεις ένα κεφάλι τυρί; Υπάρχει τέτοιο φεστιβάλ! (video)

Θες να κυνηγήσεις ένα κεφάλι τυρί; Υπάρχει τέτοιο φεστιβάλ! (video)

Μόνο στη Βρετανία θα μπορούσε να διοργανωθεί κάτι τέτοιο. Ένα Φεστιβάλ όπου οι συμμετέχοντες κατεβαίνουν ένα λόφο κουτρουβαλώντας και κυνηγώντας ένα κεφάλι τυρί.

Το Cooper's Hill Cheese Rolling Festival έχει ιστορία 200 ετών και σύμφωνα με κάποιους έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές τελετές που γίνονταν για τον ερχομό της άνοιξης. Διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μάη (25/5 για φέτος).

Ενα κεφάλι τυρί κατρακυλάει στο λόφο ο οποίος έχει μεγάλη κλίση οπότε η ταχύτητά του μπορεί να φθάσει τα 100 χλμ την ώρα και οι συμμετέχοντες προσπαθούν να το πιάσουν. Είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι υποθέτετε. Ο νικητής είναι αυτός που θα φθάσει πρώτος στο τέρμα. Εννοείται ότι όσοι το παρακολουθούν διασκεδάζουν αφάνταστα με τις τούμπες που τρώνε οι συμμετέχοντες στην προσπάθειά τους να τρέξουν σε τόσο κατηφορικό έδαφος.

Υπάρχουν πέντε αγώνες, 4 για άνδρες και 1 για γυναίκες. Εξυπακούεται ότι οι τραυματισμοί είναι πολλοί αφού το έδαφος είναι σκληρό και γεμάτο πέτρες και αρκετοί καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Σχετικές ειδήσεις