ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρόδος: Το «πείραμα» για τον τουρισμό, τα 399 ευρώ και οι 25.000 υποψήφιοι από την Ολλανδία

Ρόδος τουριστές τουρισμός

Στη Ρόδο είναι στραμμένο το βλέμμα της αγοράς του τουρισμού με αφορμή το «πείραμα» με τη συμμετοχή 189 Ολλανδών που επελέγησαν από 25.000 υποψήφιους

Στη Ρόδο βρίσκονται εδώ και λίγα 24ωρα 189 Ολλανδοί τουρίστες στο πρώτο «πείραμα» για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού υπό τους περιορισμούς της εποχής του κορονοϊού.

Οι 189 Ολλανδοί θα παραμείνουν για συνολικά 8 ημέρες έγκλειστοι σε ξενοδοχείο της Ρόδου πληρώνοντας ο καθένας από 399 ευρώ.

«Είμαι ενθουσιασμένη. Νιώθω περίεργα αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που πήγα διακοπές» λέει στο Reuters η 25χρονη γραφίστρια Amy Smulders.

Οι 189 συμμετέχοντες στο «πείραμα της Ρόδου» θα έχουν πρόσβαση στην πισίνα, τα εστιατόρια και τις υπόλοιπες παροχές του ξενοδοχείου αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Εκτός από το να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού και να κρατούν αποστάσεις 1,5 μέτρο μεταξύ τους, οι Ολλανδοί τουρίστες έχουν συμβιβαστεί με το ότι θα βλέπουν την θάλασσα από τα μπαλκόνια των δωματίων τους ή από την ταράτσα καθώς η συμφωνία προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται να βγουν έξω από τα όρια του ξενοδοχείου στο οποίο είναι και οι μοναδικοί πελάτες.

«Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ αυτό, αλλά μόνο αυτό έχουμε για την ώρα και θα το απολαύσουμε» δήλωσε ο 49χρονος μηχανικός υπολογιστών Terry Oorschot.

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς διαμονής, η ζήτηση για το ταξίδι αυτό στη Ρόδο ήταν τεράστια με συνολικά 25.000 Ολλανδούς να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αφίξεις» δηλώνει από την πλευρά του στο Reuters ο αντίδημαρχος Τουρισμού της Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Η ολλανδική εταιρεία, Sunweb, που οργάνωσε το ταξίδι με τη στήριξη της κυβέρνησης της χώρας, ελπίζει ότι το πείραμα αυτό θα δείξει ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν διακοπές ακόμα και υπό τα αυστηρά μέτρα της εποχής του κορονοϊού.

Ωστόσο ο πρόεδρος της εταιρείας σημειώνει ότι «ο περιορισμός των ανθρώπων σε τουριστικά θέρετρα δεν μπορεί να αποτελέσει μακροχρόνια λύση».

Ανάμεικτα είναι, τέλος, τα συναισθήματα των υπολοίπων επαγγελματιών του τουρισμού στη Ρόδο μετά την άφιξη των 189 τουριστών από την Ολλανδία με τον ΓΓ της ομοσπονδίας εστιατόρων Ρόδου να λέει ότι «δεν θα ωφελήσει τον κλάδο μας αλλά είναι το πρώτο πείραμα και σίγουρα θα ακολουθήσουν και δεύτερο και τρίτο και κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα γυρίσουν στο προηγούμενο καθεστώς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση