ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Newsbomb.gr για το Πάσχα στο χωριό, το άνοιγμα της εστίασης, τις λαϊκές αγορές, το λιανεμπόριο ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση για νέο Μνημόνιο»

Για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων μίλησε στο Newsbomb.gr ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «εάν μπορέσουμε να έχουμε αύριο τα self test για το λιανεμπόριο σε χρήση όπως έχουμε σχεδιάσει, θα μπορούμε να πάμε σε ένα πιο διευρυμένο άνοιγμα την Παρασκευή».

«Η πρώτη μέριμνα είναι να σταματήσει ένας αναγκαστικός αθέμιτος ανταγωνισμός με τα εμπορικά κέντρα και τα mall που παραμένουν κλειστά» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε αγωνία να ανοίξουν με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Newsbomb.gr:

Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση

Όσον αφορά το Πάσχα στο χωριό ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι για το Πάσχα στο χωριό. Δύο εβδομάδες σε αύτη την πανδημία είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν είναι υγειονομικά εφικτό θα το κάνουμε».

Όσον αφορά την εστίαση ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά τοποθετήθηκε λέγοντας «θα μπορούσε να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς την εστίαση; Θεωρητικά ναι. Θα ήταν σωστό; Προφανώς όχι» για να συμπληρώσει:

«Δουλεύουμε για να ανοίξει ο τουρισμός μαζί με την εστίαση και το πρόγραμμα στήριξης που δουλεύουμε είναι για να στηρίξει την εστίαση περίπου σε αυτή την περίοδο».

«Όλα αυτά τα λέμε υπό την αίρεση της πανδημίας και ότι θα μας το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Λιανεμπόριο

Ο υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος ΕΣΠΑ για το λιανεμπόριο και απάντησε ότι «δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο καθώς φαντάζομαι ότι δεν θα βρίσκαμε τα χρήματα».

«Θα ήταν άδικο γιατί το λιανεμπόριο δούλεψε αυτή την περίοδο με click away πριν τις γιορτές, δούλεψε τον Ιανουάριο και είχε σημαντικές πωλήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι «εάν δούμε ότι έχουμε τους πόρους και δούμε ότι χρειάζεται θα το κάνουμε».

Υπενθύμισε, δε, ότι «έχουμε ήδη στηρίξει το λιανεμπόριο με μέτρα όπως η ΓΕΦΥΡΑ 2, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κ.α.» τονίζοντας ότι «οι πόροι είναι περιορισμένοι και αυτό πρέπει να το θυμούνται όλοι».

Καμία ιδιωτικοποίηση για τις λαϊκές αγορές

Για τις λαϊκές αγορές και το σχετικό νομοσχέδιο ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «τίποτα δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση των λαϊκών αγορών».

«Είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει ευκαιρία στον σωστό έμπορο να βγάλει πολλά χρήματα και να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία στο τέλος και η γκρίνια θα σταματήσει. Η μέχρι τώρα γκρίνια προέρχεται από συνδικαλιστές του κλάδου» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε «οι λαϊκές αγορές έμειναν ανοιχτές σε όλη την πανδημία και αυτό ήταν πολιτική επιλογή του υπουργείου Ανάπτυξης. Είναι δυνατόν υπουργός Ανάπτυξης που έβαλε τόσο πλάτη για να μείνουν ανοιχτές να έχει κρυφή ατζέντα;».

Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο Μνημόνιο

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, τέλος, ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση για νέο Μνημόνιο» κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «καταστροφικά σενάρια».

«Τα δημοσιονομικά της χώρας αν και υπό πίεση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία και είχαμε θετική έκπληξη όσον αφορά τα δεδομένα του 2020 καθώς πολλοί περίμεναν -12% ύφεση και τελικά είχαμε ύφεση -8% για την οποία δεν πανηγυρίζουμε αλλά ήταν καλύτερη από τις προβλέψεις» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει επί τα βελτίω στον καιρό της πανδημίας. Έχει περάσει η εικόνα ενός κράτους που αντιμετώπισε τα δύσκολα και είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι ο συνδυασμός της εικόνας αυτής με το Ταμείο Ανάκαμψης, τους ευρωπαϊκούς πόρους από το ΕΣΠΑ και έναν ελληνικό λαό που θέλει να προκόψει δείχνει προς μια λαμπρά επόμενη 10ετια για την Ελλάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο σχεδιασμός για σταδιακό άνοιγμα - Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό