ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Ο απόλυτος γαμήλιος προορισμός!

Ρέθυμνο: Ο απόλυτος γαμήλιος προορισμός!

Εκατοντάδες πολιτικοί και θρησκευτικοί γάμοι έχουν τελεσθεί τα τελευταία επτά χρόνια στο Ρέθυμνο που φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς γι αυτόν το λόγο.

Στόχος του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη και του δήμου, είναι ο νομός Ρεθύμνου να καθιερωθεί ως επιλογή όσων επιδιώκουν να δώσουν όρκους αιώνιας αγάπης και συνύπαρξης σε έναν ιδιαίτερο τόπο, υπό ιδιαίτερες συνθήκες.
Η ανάδειξη του «γαμήλιου τουρισμού», πέρα από την προβολή του Ρεθύμνου σε παγκόσμιο επίπεδο για τις φυσικές ομορφιές και την έντονη πολιτιστική φυσιογνωμία του, συνεπάγεται και σημαντική ενίσχυση των εσόδων του δήμου. Ετσι, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, στα μέσα Φθινοπώρου αναμένονται στελέχη του τουρισμού από την Κίνα, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους θα αναδειχθεί το Ρέθυμνο ως γαμήλιος, τουριστικό προορισμός για τα εκατομμύρια ζευγάρια των Κινέζων.

«Στο Ρέθυμνο υπάρχουν γραφεία που ασχολούνται με τον γαμήλιο τουρισμό. Αλλά ο δήμος έχει ρίξει όλο το ενδιαφέρον του για να γνωστοποιηθεί αυτή η δυνατότητα του Ρεθύμνου και να λυθούν ζητήματα που δεν θα χαλάσουν μια τέτοια ημέρα» σημειώνει και προσθέτει ότι θα πρέπει να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν στη μετάβαση, διαμονή και εξυπηρέτηση, ώστε το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν να γίνει περισσότερο ελκυστικό για τους επισκέπτες, αλλά και προς το συμφέρον συνολικά του νομού.

Ηδη, οι ομαδικοί γάμοι ζευγαριών από την Κίνα τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον των αγορών, με αποτέλεσμα όλα να συγκλίνουν στη δημιουργία μιας άκρως οργανωμένης πολιτείας που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους θιασώτες του γαμήλιου τουρισμού. Σε αυτό τον πλαίσιο, ο δήμος Ρεθύμνου εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας βάσης δεδομένων με όλους τους προορισμούς και τα μέρη που μπορούν να υποστηρίξουν τον γαμήλιο τουρισμό. Σταχυολογώντας κάποιους από τους προορισμούς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ρεθύμνου αναφέρεται στο Κάστρο του Ρεθύμνου, τον Δημοτικό Κήπο, την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου.

Και συμπληρώνει ότι τόσο το Ρέθυμνο όσο και τα Χανιά διαθέτουν πολλά μέρη που προσφέρονται για το συγκεκριμένο θεματικό τουρισμό που κυρίως συμβαίνει στη χαμηλή και στη μέτρια τουριστική σεζόν, επιμηκύνοντας ουσιαστικά την τουριστική περίοδο.

«Το ενδιαφέρον από την αγορά της Κίνας ξεκίνησε απρόσμενα από θεσμικούς και επιχειρηματίες της Κίνας που ήρθαν στο Ρέθυμνο για να δουν τον νομό και να ανιχνεύσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Εμείς το αξιοποιήσαμε αυτό, επενδύσαμε στην τουριστική αναβάθμισή μας και συγχρόνως βοηθήσαμε την τοπική αγορά» σημειώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος για θέματα τουριστικής προβολής και πρασίνου του δήμου Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη Μαμαλάκη. Και προσθέτει ότι η αρχή έγινε το 2007, όταν η τότε δημοτική αρχή είχε αποφασίσει ότι μπορούν να τελούνται πολιτικοί γάμοι και εκτός δημαρχείου. «Αυτή η απόφαση άνοιξε την πόρτα σε όσους ήθελαν να τελέσουν τον γάμο τους σε ανοιχτούς χώρους, πάντα δημοτικούς και πολύ καλά επιλεγμένους». Η άνθηση του γαμήλιου τουρισμού ήταν τέτοια, ώστε οι τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη θεματική να έχουν καταγράψει αύξηση πάνω από 500%.

Σήμερα, η Κρήτη είναι τουριστικός προορισμός για γάμους ζευγαριών από τον Καναδά, τη Γερμανία, τις Σκανδιναβικές χώρες και χώρες της Ασίας. «Οι κρατήσεις για γάμους μάς δίνουν το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι και να μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως οι προσπάθειες μας, που συνεχίζονται, δεν πήγαν χαμένες» καταλήγει η κ. Μπιρλιράκη.