ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κουντουρά: Θετικά τα μηνύματα και για τη νέα σεζόν

Κουντουρά: Θετικά τα μηνύματα και για τη νέα σεζόν

Αισιόδοξη για την τουριστική κίνηση και για τη φετινή σεζόν, εμφανίζεται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" υπογράμμισε ότι όλα τα μηνύματα και για το 2016 είναι θετικά, ενώ βασικοί στόχοι για την Ελλάδα είναι η περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα σε νέες - ποιοτικές αγορές, με απευθείας αεροπορικές πτήσεις.

Όπως επισήμανε η κ. Κουντουρά, το αρμόδιο υπουργείο και οι εποπτευόμενοι φορείς υλοποιούν τη στρατηγική που απέδωσε καρπούς και το 2015, με το απίστευτο -όπως το χαρακτήρισε- ρεκόρ των 26,5 εκατομμυρίων αφίξεων, με έσοδα 14,5 δισ. ευρώ για τη χώρα.
"Ένα κομμάτι της στρατηγικής μας είναι ότι ενώνουμε τον ιδιωτικό τομέα, που έχει να κάνει με τις τοπικές κοινωνίες, με τις περιφέρειες, τους ιδιωτικούς φορείς με το υπουργείο, με τους εποπτευόμενους φορείς" υπογράμμισε η κ. Κουντουρά.
Υπενθύμισε, ότι η περσινή τουριστική περίοδος επιμηκύνθηκε κατά περίπου δύο βδομάδες την Άνοιξη και ισάριθμες το Φθινόπωρο, και πρόσθεσε: "πιστεύουμε ότι φέτος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη επιμήκυνση γιατί προωθούμε και τις θεματικές μορφές τουρισμού- τον πολιτιστικό, το χειμερινό, τον αγροτουρισμό, τη γαστρονομία- δίνοντας καινούργια προϊόντα, έτσι ώστε να υπάρχουν επιλογές".
Αναφερόμενη στην πρώτη παρουσία της Ελλάδας στην τουριστική έκθεση της Τεχεράνης, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψής της στην Αίγυπτο, η κ. Κουντουρά χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγουν νέες αγορές, με επισκέπτες που διαθέτουν οικονομική ευμάρεια, αλλά και τη δυνατότητα που τους δίνεται να επισκεφθούν την Ελλάδα εκτός θερινής σεζόν.
Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό και το γεγονός ότι δρομολογήθηκαν απευθείας πτήσεις των "νέων" τουριστικών αγορών με την Ελλάδα. "Δρομολογήθηκαν απευθείας πτήσεις και τσάρτερ, στηρίζουμε την Aegean και μας στηρίζει και αυτή, γιατί το κλειδί είναι οι απευθείας πτήσεις" επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις της Agean με την Τεχεράνη και από το Μάιο θα γίνουν καθημερινές.
Χαρακτήρισε συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, έναντι των άλλων μεσογειακών χωρών, το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου και επισήμανε ότι το πιο σημαντικό για την περαιτέρω προσέλκυση ποιοτικών οικονομικά τουριστών είναι να υπάρξει σωστή και συστηματική προβολή στο εξωτερικό.
Είπε, ακόμα, ότι η επίσκεψή της στην Αίγυπτο, για την υπογραφή τουριστικής συμφωνίας, εντάσσεται στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που αναπτύχθηκαν περαιτέρω με την πρόσφατη επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου στην Ελλάδα.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι εκτός από την προσέλκυση τουριστών από τις λεγόμενες νέες αγορές, η Ελλάδα στοχεύει να δραστηριοποιηθεί και στον επιχειρηματικό τομέα, με δεδομένο, όπως είπε, ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε ως χώρα.

Σχετικές ειδήσεις