Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Στη Ρόδο ο Μεσαίωνας επιστρέφει... για Φεστιβάλ (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Aν δεν έχετε επισκεφθεί τη Ρόδο μήπως είναι καιρός να τσεκάρετε τις πτήσεις προς τα εκεί, γιατί από τις 21 Ιουνίου το νησί επιστρέφει στο Μεσαίωνα, όχι για να κάψει τίποτα μάγισσες αλλά για να επαναφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής των Ιπποτων.

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου αρχίζει στις 21 Ιουνίου, στις 20:00, από την κεντρική πλατεία της Λίνδου, με μία μεγάλη σκηνική παρέλαση με ηχηρές μουσικές και τυμπανοκρουσίες, για να καταλήξει στο θεατράκι του Αγ. Στεφάνου, όπου θα γιορταστεί το Θερινό Ηλιοστάσιο.

Το πρόγραμμα της βραδιάς στο θεατράκι θα είναι γεμάτο από μουσική και άλλα δρώμενα, ενώ οι τοπικοί σύλλογοι θα ετοιμάζουν επί τόπου παραδοσιακά εδέσματα για όλο τον κόσμο!

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμμετέχουν οι ομάδες του «Μεσαιωνικού Ρόδου»: Τσαμπουνιέρηδες, Τυμπανιστές, Άγημα Ιπποτών, Ξιφομάχοι και Δεσποσύνες που χορεύουν Branle καθώς και το Trio Bastardi με τη διαδραστική κωμική παράσταση . όπου η αναζήτηση του άγνωστου Ιππότη - μπαμπά, θα δημιουργήσει αξέχαστες ευτράπελες καταστάσεις . Το δρώμενο είναι εμπνευσμένο από ιστορικά γεγονότα, που ήθελαν τα περιθωριοποιημένα και νόθα παιδιά των Ιπποτών, να διεκδικούν την αναγνώριση αλλά και περιουσία από το Τάγμα.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα το βρείτε εδώ.