ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σόιμπλε λέει τώρα ότι μας συμπονά!

Ο Σόιμπλε λέει τώρα ότι μας συμπονά!

Συμπόνια και μεγάλη εκτίμηση εκφράζει για τους Έλληνες πολίτες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίζεται αρνητικός στο να δοθεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα μας.

«Συμπονώ τους Έλληνες πολίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας- και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τούς έχω- δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν» αναφέρει ο Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που θα δημοσιεύσει αύριο η εφημερίδα Tagesspiegel.

Αναφερόμενος για τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα, ο Σόιμπλε εκτιμά ότι στο μέλλον το ύψος τους θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο περίπου με αυτό που δίδεται στην Ισπανία.

Πάντως, παρά τη συμπόνια, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διερωτάται: «Τι πρέπει να πούμε στους ανθρώπους των χωρών της ανατολικής Ευρώπης ή των χωρών της Βαλτικής, όπου ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη χαμηλότερος αλλά θα συμβάλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα;».