ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Η Ελλάδα πρέπει και θα παραμείνει στο ευρώ

Κομισιόν: Η Ελλάδα πρέπει και θα παραμείνει στο ευρώ

''H Eλλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ'', δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

''Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει'', τόνσε , ήταν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη δόση των δανείων για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.

Ο Κολομπανί αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα μας, και τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν αυτές οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις άμεσα.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δύο άνδρες.