ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Χουντής: Γιατί φεύγουν ΦΑΓΕ και Coca Cola;

Ν. Χουντής: Γιατί φεύγουν ΦΑΓΕ και Coca Cola;

«Συζήτηση» για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

«Ενώ το εργασιακό κόστος μειώνεται, μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, όπως η ΦΑΓΕ και η Coca Cola φεύγουν από την Ελλάδα. Πώς το εξηγείτε;», είπε απευθυνόμενος ο κ. Χουντής προς τους Επιτρόπους. Η απάντηση της κομισιόν ήταν του στυλ «τι κάνεις Γιάννη κουκιά σπέρνω!», αναφέροντας: «Κάναμε εκδήλωση πρόσφατα στην Αθήνα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις… είδαμε την κ. Δαμανάκη (Επίτροπος Αλιείας)…ο τουρισμός αποτελεί τη μεγάλη σας βιομηχανία… μελέτες προσομοίωσης δείχνουν ότι σε δύο χρόνια θα έχετε μείωση στην ανεργία…»!

Σε αυτό περίπου το επίπεδο διεξήχθη η συζήτηση σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα συζήτησης την προώθηση της βιομηχανίας της Ευρώπης, με στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση», και στην οποία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής προσπάθησε να επικεντρώσει το θέμα στα προβλήματα της ελληνικής βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρθηκε παραδειγματικά, στην απόφαση της ΦΑΓΕ και της Coca Cola αλλά και πολλών ακόμη επιχειρήσεων να εγκαταλείψουν την ελληνική επικράτεια, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί και κάθε είδους εργασιακό δικαίωμα έχουν βίαια συρρικνωθεί.

«Οι απαντήσεις των Επιτρόπων κκ. Αντόνιο Ταγιάνι (Επίτροπος Βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας) και Λάσλο Άντορ (Επίτροπος Εργασίας), για το επίπεδο της ελληνικής οικονομίας, είναι απολύτως δηλωτικές της ανυπαρξίας οποιασδήποτε στρατηγικής, οποιουδήποτε σχεδίου, και συνεπώς, οποιασδήποτε βούλησης για ανάπτυξη στην Ελλάδα, είτε μιλάμε για τη βιομηχανία είτε για οποιονδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.