ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΕ: Σε 4 δόσεις θα παρακρατηθεί η μείωση στους συνταξιούχους

ΟΑΕΕ: Σε 4 δόσεις θα παρακρατηθεί η μείωση στους συνταξιούχους

Σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, θα παρακρατηθεί από τις συντάξεις των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το ποσό της νομοθετημένης μείωσης που αναλογεί στις συντάξεις Ιανουαρίου του 2013 και εφαρμόζεται σε συντάξεις που ξεπερνούν αθροιστικά τα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, η παρακράτηση θα γίνει από τις συντάξεις των τεσσάρων επόμενων μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2013. Η διοίκηση του Οργανισμού τονίζει, επίσης, ότι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Στο μεταξύ, στις 14 Ιανουαρίου άρχισε, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η λειτουργία Τμημάτων Εκκαθάρισης Συντάξεων σε τέσσερις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Τα νέα τμήματα θα λειτουργήσουν στις διευθύνσεις, Κέντρου Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Α΄ Τομέα Θεσσαλονίκης

Η εκκαθάριση των αιτήσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του Οργανισμού γίνονταν έως τώρα μόνο από την Διεύθυνση Οικονομικού στην Αθήνα και η λειτουργία των περιφερειακών κέντρων εκκαθάρισης των συντάξεων, εκτιμάται ότι θα μειώσει τον χρόνο αναμονής, ο οποίος σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ φθάνει σήμερα τους οκτώ μήνες.