ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Διψήφια αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα

Τουρισμός: Διψήφια αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις σε Γερμανία και Αυστρία, για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, για τη θερινή περίοδο του 2013.

Για «πρωτοφανές comeback» της Ελλάδας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV), Τόρστεν Σέφερ. Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σέφερ τονίζει ότι πολλά γραφεία καταγράφουν διψήφια αύξηση των κρατήσεων, σε σχέση με τη σημαντική υποχώρηση που είχε σημειωθεί το 2012, για την Ελλάδα.

Μάλιστα, η διαφορά για κάποιους προορισμούς είναι θεαματική, όπως στην περίπτωση της Ρόδου, που υπερβαίνει το 25%, τονίζει ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours, Βίλι Φερχούφεν, στη Deutsche Welle.

Σημαντική αύξηση των κρατήσεων διαπιστώνεται και στην Αυστρία. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η μείωση των αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα στον γερμανικό και αυστριακό Τύπο, υποστηρίζει η εκπρόσωπος του τουριστικού ομίλου TUI Αυστρίας, Κατρίν Λίμπελ.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», τονίζει ότι «η Ελλάδα επιδιώκει ένα νέο ξεκίνημα». Η κ. Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «ο τουρισμός θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία και να επαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα». Ιδιαίτερη αναφορά κάνει δε στο θέμα των απεργιών, για τις οποίες υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υποταχθούν στο εθνικό συμφέρον, παρόλο που είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, ώστε να μην γυρίσουν την πλάτη και φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Οι Γερμανοί δεν ψηφίζουν Ελλάδα για τις διακοπές τους

Χαλκιδική: Διψήφια αύξηση προκρατήσεων από Ρωσία και Βαλκάνια