ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup και ΔΝΤ προειδοποιούν την Ελλάδα

Eurogroup και ΔΝΤ προειδοποιούν την Ελλάδα

Στην Ελλάδα στρέφεται για ακόμη μια φορά το βλέμμα όλων μετά τις δραματικές χθεσινοβραδινές εξελίξεις και τα όσα ακολούθησαν την σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

Με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και όλα να δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μια δικομματική κυβέρνηση αλλά και το ενδεχόμενο των εκλογών να μην έχει αποκλειστεί από κανέναν η Αθήνα δημιουργεί ξανά ανησυχίες στους εταίρους της, οι οποίοι σε άμεσες ανακοινώσεις τους την καλούν να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» αφού όπως είπε «είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας έως τις αρχές Ιουλίου». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν θα προκύψει τρύπα στο ελληνικό πρόγραμμα αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας τον Ιούλιο».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προειδοποιεί για το θέμα της χρηματοδότησης.

«Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014».

Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε και ο Όλι Ρεν, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις εργασίες που χρειάζονται για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι προς όφελος όλων να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος πριν από τις θερινές διακοπές. Τα μέλη μας θα εργαστούν χωρίς διακοπή, αλλά η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Προειδοποιήσεις για τη χρηματοδότηση λόγω εξελίξεων στην Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Συνεχίστε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Το ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνει την αναστολή των δόσεων

Ρεν: Έκκληση για πολιτική υπευθυνότητα στην Ελλάδα