ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγοραστική φρενίτιδα για τις μετοχές των τραπεζών

Αγοραστική φρενίτιδα για τις μετοχές των τραπεζών

Πάνω από τιμές στις οποίες έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονται πλέον οι μετοχές της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι πολύ ισχυρό.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την εξάσκηση τμήματος των warrants έως τις αρχές του 2014 και την επιστροφή τους ξανά σε ιδιωτικά χέρια.

Η αποτίμηση της Alpha Βank αγγίζει τα 7,65 δισ. ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας τα 10,6 δισ. ευρώ και της Τράπεζα Πειραιώς τα 8,62 δισ. ευρώ.

H μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται περίπου 60% υψηλότερα από την τιμή εξάσκησης των warrants. Η τιμή εξάσκησης είναι 0,4488 ευρώ και η ημερομηνία στις 10 Δεκεμβρίου. Ακόμα και αν αγοράσει κανείς warrants στα τρέχοντα επίπεδα (0,65 ευρώ), τότε έχει κέρδος, καθώς η τιμή στο ταμπλό είναι 0,6790 ευρώ.

Στις 10 Δεκεμβρίου, οι κάτοχοι warrants της Alpha Βank μπορούν να ασκήσουν μέρος των δικαιωμάτων, αποκτώντας 7,4 μετοχές για κάθε warrant, πληρώνοντας 0,4488 ευρώ/μετοχή.

Αντίστοια, οι μέτοχοι της ΕΤΕ θα μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα στις 26 Δεκεμβρίου και της Τράπεζας Πειραιώς στις 2 Ιουνίου.

Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε χθες στα 4,48 ευρώ (με τιμή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τα 4,3 ευρώ) και της Πειραιώς ένα λεπτό κάτω από την τιμή της αύξησης (1,70 ευρώ).

Τα δικαιώματα (warrants) μπορούν να ασκηθούν κάθε έξι μήνες σε διάστημα 4,5 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Το ράλι των warrants ευνοεί την Alpha Bank