ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Βιώσιμο το χρέος-Αποκλείεται αναδιάρθρωση"

"Βιώσιμο το χρέος-Αποκλείεται αναδιάρθρωση"
Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χαρακτηρίζοντας «απολύτως βιώσιμο...

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χαρακτηρίζοντας «απολύτως βιώσιμο» το δημόσιο χρέος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι, μια αναδιάρθρωση ενέχει τεράστιους κινδύνους για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Εξάλλου ο υπουργός απέδωσε την αύξηση των spread στη φημολογία περί αναδιάρθρωσης και επανέλαβε ότι, η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση του προγράμματός της.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει «η έξοδος στις αγορές να γίνει το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε στις αρχές του 2012».

Επιπλέον χαρακτήρισε "απολύτως επιτεύξιμο" τον στόχο είσπραξης εσόδων 15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εντός της τριετίας και επισήμανε ότι τα συνολικά 50 δις. ευρώ έως το 2015 θα καλυφθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Τέλος, ο υπουργός απέκλεισε εκ νέου να γίνουν επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις του ΦΠΑ.