ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείτε γιατί καθυστερούν τις συντάξεις μέχρι και τρία χρόνια

Δείτε γιατί καθυστερούν τις συντάξεις μέχρι και τρία χρόνια

Μέχρι και τρία χρόνια αναμένουν τη σύνταξη εργαζόμενοι που κατέθεσαν τα χαρτιά τους, αφού έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια εργασίας.

Το δημόσιο αποφάσισε να «παγώσει» τα εφάπαξ, αλλά και τις εγκρίσεις συνταξιοδότησης, κρατώντας στα ταμεία τους τα χρήματα. Από την άλλη, ο κόσμος ενώ έχει δουλέψει δεκαετίες ολόκληρες, αναγκάζεται να δει με δανεικά μέχρι να τους μπει στον λογαριασμό η πρώτη σύνταξη.

Τα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμάται ότι χρωστούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε συντάξεις που ενώ θα έπρεπε να είχαν εγκριθεί, ο φάκελος των πολιτών παραμένει σε συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει μια δέσμευση – πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει προσωρινή σύνταξη σε όλους αυτούς τους χιλιάδες «υποψήφιους», για να πάρουν κι αυτοί μια μικρή ανάσα. Ποσό το οποίο θα συμψηφιστεί όταν τους βγει η κανονική σύνταξη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στις αρχές Αυγούστου και θα αφορά τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς και πάλι όμως να θεωρείται σίγουρο.

Αυτά τα 3 σχεδόν δισ. ίσως να είναι και η «ανάσα» των ίδιων των ασφαλιστικών ταμείων, αφού βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο θα έρθει και νέο ασφαλιστικό μέχρι το τέλος του έτους, που αναμένεται να αλλάξει ριζικά το τοπίο. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το τι οφείλουν τα ταμεία στους ιδιώτες!

Όπως σας ενημερώσαμε από το Newsbomb.gr, ο επόπτης του ΔΝΤ που έχει τοποθετηθεί από τις αρχές Μαίου στο Υπουργείο Εργασίας, έχει στα χέρια του στοιχεία που δείχνουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν δεχθεί κρατικές επιχορηγήσεις σχεδόν 200 δις από το 2000 μέχρι και σήμερα! Επίσης, το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-18 δείχνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αρνητικό ισοζύγιο μέχρι και το 2018, δηλαδή τα έξοδα θα είναι περισσότερα από τα έσοδα..

Διαβάστε επίσης:

«Πάμε φουλ» για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

ΙΚΑ: Υποχρεωτική η υποβολή μηνύσεων για τις παράνομες συντάξεις

Στον «αέρα» οι συντάξεις -Εγγύηση μόνο για 360 ευρώ