ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας από την... Εφορία

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας από την... Εφορία

"Ηλεκτρονικό" ειδοποιητήριο σε χιλιάδες φορολογούμενους έστειλε η εφορία, με το οποίο τους προειδοποιεί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, εντός 15 ημερών.

Συγκεκριμένα, περίπου 180.000 φορολογούμενοι από τους συνολικά 2,3 εκατ., που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία έγιναν αποδέκτες ηλεκτρονικού μηνύματος στο οποίο γίνεται υπενθύμιση για το χρέος, το οποίο και θα πρέπει να διευθετήσουν μέσα σε 15 ημέρες.

Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα.

Μάλιστα, ως αποστολέας του συγκεκριμένου email εμφανίζεται η η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του email:

"Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 14/09/2014, εκκρεμούν οφειλές σας οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

Για την άμεση ενημέρωση σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. Στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και στη συνέχεια "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης" από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Προσοχή: Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ., δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα".

Διαβάστε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Φουντώνουν ξανά οι αντιδράσεις για λάθη που δεν έχουν διορθωθεί