ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη συνεδρίαση Eurogroup – Ecofin για την Ελλάδα

Έκτακτη συνεδρίαση Eurogroup – Ecofin για την Ελλάδα
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στο επίκεντρο της άτυπης συνόδου...

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στο επίκεντρο της άτυπης συνόδου του Eurogroup που συγκαλείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εκδώσουν στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση σε υποστήριξη της Ελλάδας, στην οποία θα δεσμεύονται να κάνουν ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ, σύμφωνα με διπλωμάτες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έκτακτη σύσκεψη έρχεται μία μέρα μετά την υποβάθμιση από την Standard and Poor’s κατά τρεις βαθμίδες τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να αναδιαρθρώσει το χρέος της με τρόπο που οι οίκοι αξιολόγησης θα θεωρούσαν χρεοκοπία.

Οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν για ένα δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της ΕΕ και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν στο Βερολίνο με κύριο θέμα και πάλι την κρίση χρέους.

Οι συναντήσεις γίνονται σε προετοιμασία της τακτικής συνόδου του Eurogroup τη Δευτέρα 20 Ιουνίου όπου θα συζητηθεί η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς τη Ελλάδα.

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθούν η κρίση του χρέους της Ελλάδας, ενώ θα γίνουν και ανακοινώσεις για ένα νέο πακέτο προς την Ελλάδα.