ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη η λίστα με τα ονόματα μεγαλοφειλετών

Έτοιμη η λίστα με τα ονόματα μεγαλοφειλετών
Λίστα με τα ονόματα μεγαλοφειλετών, που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ, θα δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών...

Λίστα με τα ονόματα μεγαλοφειλετών, που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ, θα δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντέλη Οικονόμου.

Μια άλλη απόφαση, η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών, προβλέπει τον έλεγχο των φορολογουμένων, που «έβγαλαν» την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους Πόθεν Εσχες για να διαπιστώσει, αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια.

Στην περίπτωση αναντιστοιχίας δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων, οι φορολογούμενοι αυτοί θα πληρώνουν τη διαφορά και θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.