ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφαρμοστικός:Μέτρα σοκ-Δείτε όλο το νομοσχέδιο

Εφαρμοστικός:Μέτρα σοκ-Δείτε όλο το νομοσχέδιο
Δυσβάσταχτα μέτρα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών περιλαμβάνει ο Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που δόθηκε στη δημοσιότητα...

Δυσβάσταχτα μέτρα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών περιλαμβάνει ο Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και ο οποίος πρέπει να ψηφισθεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 8.000 ευρώ, έκτακτη εισφορά, τεκμήρια διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολογήτου ορίου ΦΑΠ στα 200.000 ευρώ, αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο και αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%.

Επίσης θεσπίζει τη μερική απασχόληση στο Δημόσιο, την αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ του πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται και τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο (εφέτος 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις και από 1/1/12- 1/1/15 μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.)

Επιπλέον περιλαμβάνει τον περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων κατά 50% φέτος σε σχέση με το 2010 και κατά 10% ανά έτος έως το 2015.

Ο Εφαρμοστικός νόμος, επιπροσθέτως, προβλέπει και την ειδική εισφορά στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Τέλος περιλαμβάνει τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ιδιωτικοποιήσεις, και αξιοποίηση ακινήτων.)

Δείτε ολόκληρο τον Εφαρμοστικό Νόμο: