ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκαναν τις αποδείξεις «χαράτσι»

Έκαναν τις αποδείξεις «χαράτσι»
Απίστευτη φορο-παγίδα έστησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους Έλληνες φορολογούμενους, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται...

Απίστευτη φορο-παγίδα έστησε η κυβέρνηση στους Έλληνες φορολογούμενους, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται, συγκέντρωναν αδίκως τις αποδείξεις.

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις του Εφαρμοστικού Νόμου, φορολογούμενοι που έλαβαν επιστροφή φόρου μεγαλύτερη από 300 ευρώ, λόγω του μπόνους των αποδείξεων πρέπει τώρα να επιστρέψουν στην εφορία τη διαφορά.

Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία τόσο την έκτακτη εισφορά, όσο και τη διαφορά από την επιστροφή φόρου.

Ο Βενιζέλος διαψεύδει νόμο του υπουργείου του

Υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να διαψεύσει το νόμο του υπουργείου του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, σημείωσε ότι από του χρόνου οι αποδείξεις θα υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο. Μάλιστα απέδωσε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στη διατύπωση παραγράφου του σχετικού άρθρου στο νόμο.

Ωστόσο το newsbomb.gr επικοινώνησε με φοροτεχνικούς, οι οποίοι ήταν σαφείς, λέγοντας πως το εν λόγω άρθρο προβλέπει ξεκάθαρα την επιστροφή της διαφοράς στην εφορία.

Αναφέρουν δε, πως για να αλλάξει η συγκεκριμένη πρόβλεψη στον Εφαρμοστικό θα πρέπει να έλθει τροπολογία στη Βουλή