ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ματώνουν» τα ξενοδοχεία με 8.000 ακυρώσεις

«Ματώνουν» τα ξενοδοχεία με 8.000 ακυρώσεις
Καίριο πλήγμα στον τουρισμό της Ελλάδας και κυρίως της Αττικής επέφεραν τα πρωτοφανή επεισόδια, που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα

Καίριο πλήγμα στον τουρισμό της Ελλάδας και κυρίως της Αττικής επέφεραν τα πρωτοφανή επεισόδια, που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για σκηνές πολέμου.

Σε 8.000 ανέρχονται οι ακυρώσεις στις διανυκτερεύσεις σε 20 ξενοδοχεία της Αθήνας, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Γιάννης Ρέτσος.

Ο κ. Ρέτσος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, να εμπεδωθεί η Αθήνα ως ανασφαλής προορισμός στην παγκόσμια τουριστική σκηνή και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων.

Οι ξενοδόχοι καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να ανασάνουν από την κρίση, που πλήττει τον κλάδο.

Ζητούν:


1. Μη καταβολή Φ.Α.Π. για το 2012.

2. Μη καταβολή Ε.Φ.Τ.Ε. 0.6% για υφιστάμενα και νέα δάνεια και για διάστημα 12 μηνών.

3. Αναστολή καταβολής τέλους παρεπιδημούντων 0.5% έως τις 31-12-2011.

4. Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών ύψους 20% για διάστημα 12 μηνών.

5. Παράταση για 12 ακόμη μήνες του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. "Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με επιδότηση 40% των εργοδοτικών εισφορών".

6. Στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια για την Αθήνα.