ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία ψάχνει ο Βενιζέλος

Τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία ψάχνει ο Βενιζέλος
Πρόσκληση σε όσους πολίτες έχουν μεταφέρει το τελευταίο διάστημα τα χρήματα τους στο εξωτερικό να το δηλώσουν από μόνοι τους...

Πρόσκληση σε όσους πολίτες έχουν μεταφέρει το τελευταίο διάστημα τα χρήματα τους στο εξωτερικό να το δηλώσουν από μόνοι τους και να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους αν σε αυτές υπάρχουν κενά, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα στοιχεία είναι πια προσιτά και θα γίνουν έλεγχοι.

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία θα οδηγήσουν άμεσα σε σύναψη σύμβασης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση με άρση τραπεζικού απορρήτου να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν ήδη στοιχεία για τόκους από καταθέσεις εξωτερικού και χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού.

«Δεν υπάρχει λόγος να στέλνει κάποιος τα χρήματά του στο εξωτερικό γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιον που δεν έχει στοιχειώδες πατριωτικό φρόνημα να στηρίξει τη χώρα την κρίσιμη στιγμή. Πατριωτικό καθήκον είναι η στήριξη του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε τροπολογία που θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή, η οποία και θα καταργεί φορείς του δημοσίου που έχουν ήδη -όπως είπε ο υπουργός- περιληφθεί στη συμφωνία με τους πιστωτές μας. «Είναι επείγουσα ανάγκη τα κράτος να γίνει μικρότερο, εξυπνότερο, δικαιότερο, αποτελεσματικότερο και να μειώσουμε φορείς γενικής κυβέρνησης που μας προκαλούν πολλά προβλήματα. Δεν μας το επιβάλλει κανείς. Είναι στοιχειώδης ενέργεια εκλογίκευσης της κατάστασης» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.