ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθημερινό λουκέτο σε 60 επιχειρήσεις

Καθημερινό λουκέτο σε 60 επιχειρήσεις
Περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις ζήτησαν τους τρεις τελευταίους μήνες από τα Πρωτοδικεία να υπαχθούν στο άρθρο 99...

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το φαινόμενο των πτωχεύσεων εταιρειών με τον αριθμό των αιτήσεων υπαγωγής στο άρθρο 99 να αγγίζει πλέον τις 60 ημερησίως!

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις ζήτησαν τους τρεις τελευταίους μήνες από τα Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, δηλαδή να κάνουν χρήση της νομοθεσίας για προστασία από τους πιστωτές τους.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ανησυχεί έντονα για την κατάσταση.

Τα μηνύματα που έρχονται από διάφορες πλευρές, λένε ότι από το Σεπτέμβριο η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω και δεν αποκλείεται ο αριθμός των αιτήσεων να φτάσει ακόμη και τις 2.000 το μήνα.

Εάν τα νούμερα επιβεβαιωθούν, τότε συνολικά πάνω από 15.000 επιχειρήσεις θα έχουν υποβάλλει αίτηση πτώχευσης μέσα στο 2011.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 99 δίνει τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να έρθει σε συνεννόηση με τους πιστωτές της και να υποβάλει πρόταση ρύθμισης οφειλών χωρίς να κινδυνεύει με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.