ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαθίστανται στα υπουργεία οι «τοποτηρητές»

Εγκαθίστανται στα υπουργεία οι «τοποτηρητές»
Πράξη αρχίζει να γίνεται η δήλωση του Βολφγκάνγκ Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα θα χάσει την εθνική της κυριαρχία...

Πράξη αρχίζει να γίνεται η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκάνγκ Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα θα χάσει την εθνική της κυριαρχία. Ήδη από χθες πήγε στο υπουργείο Οικονομικών ο επικεφαλής των «τοποτηρητών» των δανειστών μας, ο οποίος θα αναλάβει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της χώρας και να ελέγξει έσοδα και δαπάνες.

«Δουλειά μας είναι να υποστηρίξουμε τους Έλληνες, ώστε να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα που συμφώνησαν, μέσω τεχνικής βοήθειας. Η σημαντικότερη δουλειά για μένα είναι να συντονίσω αυτή την τεχνική βοήθεια και να φέρω στους Έλληνες ένα σημάδι ελπίδας.

Δεν θα είχα αναλάβει τη δουλειά αν δεν ήμουν πεπεισμένος ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν» δήλωσε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της task force (Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα).

Ο κ. Ράιχενμπαχ είχε σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, η εργασία, οι επενδύσεις, το φορολογικό και η δημοσιονομική διαχείριση.

Σήμερα, ο κ. Ράιχενμπαχ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα και με τον πρωθυπουργό.

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης, θα έχει εγκατασταθεί στα υπουργεία της χώρας, προκειμένου να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και των μέτρων που απαιτούν πλέον οι δανειστές μας.