ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας θα ζητήσουν Μέρκελ και Σόιμπλε από τον Παπανδρέου

Τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας θα ζητήσουν Μέρκελ και Σόιμπλε από τον Παπανδρέου
Έτοιμος για μια από τις δυσκολότερες αποστολές του, το τελευταίο 18μηνο, είναι ο πρωθυπουργός...

Έτοιμος για μια από τις δυσκολότερες αποστολές του, το τελευταίο 18μηνο, είναι ο πρωθυπουργός.

Μέσα στο επόμενο 48ωρο, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συναντάται με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναποφασίσουν το μέλλον της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρωζώνης. Διότι στην πραγματικότητα, περί αυτού θα πρόκειται.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο αναφέρουν ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να …βοηθήσει την Ελλάδα, υπό έναν σαφή όσο και κατηγορηματικό τρόπο: αναλαμβάνοντας την πλήρη έλεγχο της οικονομίας της.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε ούτως ή άλλως προετοίμασε το έδαφος. «Η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 10 χρόνια για να ξαναβγεί στις αγορές κεφαλαίων». Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι έως τότε θα ζει με τα δανεικά της Ευρωζώνης, δηλαδή κυρίως της Γερμανίας.

Μόνο που η Γερμανία για να εξακολουθήσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα θα απαιτήσει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της. Κι αυτό πρόκειται να ξεκαθαρίσουν στον κ. Παπανδρέου η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε.

Εννοείται ότι στις μεταξύ τους συζητήσεις θα αναλυθούν και κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες, ενόψει αυτής της κρίσιμης 10ετίας.

Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αναλάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεωκοπία.

Εννοείται ότι αν το ταξίδι στο Βερολίνο «πάει καλά», τότε:

α) η τρόικα των επικεφαλής ελεγκτών θα επιστρέψει στην Ελλάδα και

β) τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης θα εκταμιευτούν για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα ακολουθήσει.

Πηγή: www.newscode.gr