ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Η χώρα βρίσκεται σε κενό εξουσίας

Μ. Χαρακόπουλος: Η χώρα βρίσκεται σε κενό εξουσίας
«Η χώρα βρίσκεται σε κενό εξουσίας. Ο Πρωθυπουργός ομολογεί ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί λύση του οικονομικού προβλήματος...

...Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πελαγοδρομεί και επιβάλλει κάθε εβδομάδα και ένα νέο χαράτσι, ενώ ομολογεί ότι έχει δαπανήσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Κορυφαίοι υπουργοί παίρνουν αποστάσεις από το κυβερνητικό έργο και λαμβάνουν θέση στην κούρσα της διαδοχής. Και τέλος η κοινοβουλευτική ομάδα - εν όψει και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη- βράζει. Βουλευτές δηλώνουν τη μια ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν, την άλλη ότι θα παραιτηθούν, ότι θα καταψηφίσουν συγκεκριμένα άρθρα, διότι συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη νομιμοποίηση να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική», παρατήρησε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο «ράδιο 9».

Όχι σε «Συμβούλια του Στέμματος»

«Ναι σε καθαρή εντολή», επανέλαβε εντωμεταξύ στην ίδια συνέντευξη ο βουλευτής Ευβοίας, λέγοντας όχι σε συμβούλιο υπό τον Κάρολο Παπούλια.

«Όλες αυτές τις ημέρες έχουμε διαβάσει απίθανα σενάρια για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως δεν χρειαζόμαστε μια άλλη εκδοχή του «Συμβουλίου του Στέμματος» για την κυοφορία νοθευμένων λύσεων χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Η χώρα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζεται σταθερή πυξίδα και ξεκάθαρη κατεύθυνση. Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Καθαρή εντολή, νωπή λαϊκή εντολή σε μια νέα κυβέρνηση για να επαναδιαπραγματευτεί μια άλλη πολιτική με τους εταίρους μας», παρατήρησε.